DukeNuke píše:... se i rozestoupí a udělají místo k projetí...
Neříká se tomu náhodou "Záchranářská ulička"?
DukeNuke píše:... když jsou do kopce dva pruhy a já se za ním mrcasím už 10km, tak místo, aby mě nechal předjet (a pak si dělal co chce), tak hned najede do levýho pruhu a předjíždí druhýho plechovkáře
A právě proto, že tobě nedělá problém za to vzít a vystartovat, bys mohl být velkorysejší. Protože ten plechovkář pokud kvůli tobě zpomalí, tak už se třeba znova do toho kopce na kilo nerozjede.
DukeNuke píše:J... neznají pravidla motorkářských skupin - tj. celá skupina se bere jako jedno vozidlo...
To je v zákoně 361/2000sb? Nebo si jen motorkáři silnice bezohledně přivlastňují, když jich je víc?
Aby nedošlo k mýlce: Sám jsem bývalý motorkář (v dobách, kdy motorka ještě nebyla drahý koníček, ale levný dopravní prostředek). Mám kamarády aktivní motorkáře. Když vidím, že mě motorkář dojíždí, uhnu mu na stranu - většinou mu to udělá radost a kopne. Ale když se tlupa motorkářů na kochačce rozcapí na padesáti metrech po celé šířce silnice, takže je nelze předjet ani se mezi ně zařadit, je to na přesdržku.
Nebo když předjíždějí popojíždějící kolonu ve městě zleva zprava, cpou se mezi auto a ostrůvek a vynucují si projetí (a pak jsou ještě agresivní).