To nejsou zvyky uzavřený skupiny, ale skutečnost, která je tu už spoustu let a funguje. A pokud něco funguje, je zbytečné to ošetřovat zákonem. Z příspěvků jsem pochopil, že tohle neznáte, proto jsem o tom napsal. A znovu - srovnání s kamionem, či soupravou je jen princip pro pochopení, to už jsem taky psal.
To, že jste se naježili, a oponujete zákonem, a chcete se dohadovat s prominutím o houně, je vaše věc.
Mě šlo o to, abyste pochopili, proč se takhle jezdí. Je to prostě bezpečnější pro všechny.
@tomasjedno - všichni jste tu samí slušní a ohleduplní řidiči, takže vám určitě nebude vadit počkat na kruháči, až kolona motorek projede. A ti co nejsou, tak holt kolonu roztrhnou. Snad jim pomůže ten pocit, že tím neporušili zákon
@ekkar - tak si znovu pročti ten odkaz, co jsem dával. Nikde tam není napsáno, že nemáš umožnit předjíždějícímu vozidlu se zařadit.
Ono je to spíš o vzájemné toleranci a pochopení. A nechovat se jako prase. V dávných dobách mého řidičského mládí jsem jezdil ventrou. U ní se dveře otvírají naopak. Stáli jsme na křižovatce a zprava nás podjížděl cyklista. A můj závozník těsně před ním otevřel dveře a ještě mu vynadal, co tam dělá, když on se právě chystal vystoupit. No, borcovi se naštěstí nic nestalo, a když jsme se rozjeli, tak se ho ptám, proč to udělal. A on odsekl, že tam neměl co dělat. Nepochopil jsem to, ale řek jsem, že ještě jednou a půjde na jiný auto. Vůbec nevím, kde se to v něm vzalo, do té doby to byl naprosto normální chlap.