Měnič napětí Solid

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardajar

Měnič napětí Solid

#1 Příspěvek od jardajar »

Zdravím,
získal jsem měnič napětí solid na 150W(z 12V na 220V). Problém je v tom, že když k němu připojím takřka jakýkoliv spínaný zdroj, klesne napětí asi na 10V, to znamená že notebookový zdroj(100W) ani nerozsvítí. Měnič je docela prasácky udělaný, hlavní kondik byl osazený místo 47uF jen 22 a měnič při prvním zapnutí dal jen slabých 80W. Ted utáhne paralelně 100W a 40W žárovku, takže výkon dá. Výstup má být "modifikovaná sinusoida", na osciloskopu to vypadá dosti podivně. Nemáte k tomu někdo schéma? Nebo nejaký nápad, jak tomu změnit výstupní průběh, nebo jinak odstranit tento dost zásadní jev?

Děkuju
tandel

#2 Příspěvek od tandel »

Obávám se, že bys to měl spíše celé udělat jinak, prostě jinou cestou. Máš to dost komplikované a úpravy měniče to asi jen tak nevyřeší.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stepa »

To mas do auta? To jak to mas zapojeny je celkem husty a jak pise tandel, predelal bych to...postav step-up menic 12V/19V??(nevim co potrebuje NB) a mas klid...moc drahy to nebude.
jardajar

#4 Příspěvek od jardajar »

S tím krmíme víc věcí na kopci, na které nestačí centrála. (radioamatéská výprava) Ale o to nic, měnič udělat můžu když bude čas - jde mi spíš o to, jak ten efekt odstranit, když už to mám, protože nevím kdy se může hodit a takhle je to tak na žárovku. :?
tandel

#5 Příspěvek od tandel »

Dovedu si dost dobře představit, jak asi ta modifikovaná sinusovka vypadá a jaké je pravděpodobně zapojení měniče. Myslím, že by se to opravdu mělo řešit jinak.
jardajar

#6 Příspěvek od jardajar »

Mno řešit neřešit, když už ho mám, tak bych ho alespon zkusil vhodněji upravit.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“