Řemínky Toshiba RT-8035

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Achab

Řemínky Toshiba RT-8035

#1 Příspěvek od Achab »

Neví někdo, jaké rozměry mají řemínky pro tento RMGF, případně kde je sehnat? Původní se úplně rozložily, mimo trochu černé patlaniny v drážkách setrvačníků z nich nic nezbylo. Servisní manuál se mi nedaří najít.
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mikras »

Ahoj. Na dotaz: Toshiba RT-8035 belt, mi Google našel toto.

Jestli je to ale jediný řemínek v tom RMGF, to nevím...
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Dík, asi to bude on. Mechaniky mají pouze jeden řemínek, celkem dva stejné. Zítra zkontroluju, jestli rozměr zhruba odpovídá uváděným 152 × 1,2 / 1,2 mm a pokusím se najít podobný v ČR.

Jinak si nejsem jistý, jestli se oprava vůbec vyplatí. Přístroj už není v nejlepším stavu ani vzhledově, nespolehlivost kontaktu přepínačů, vydřené potenciometry apod. Na Aukru se RT-8035 dražily podle stavu většinou do max. 500 Kč. Je to oprava pro známého, čili pouze za cenu materiálu.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Prepinace a potenciometre vacsinou staci rozobrat a vycistit.
radioelectrum

#5 Příspěvek od radioelectrum »

rnbw píše:Prepinace a potenciometre vacsinou staci rozobrat a vycistit.
Tím že to je pouze za cenu materiálu jak se píše se právě že nedají takto opravit a musí se celé vyměnit. Já kdybych takovou opravu odmítl, ale chápu že se kolikrát opravuje úplný vrak aby se někomu vyhovělo.
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Zjistil jsem opásání řemínku cca 170 - 175 mm, tedy se domnívám, že obvod 152 mm z odkazu platí.
Předpokládám, že by měl vyhovět Ø 48 × 1,2 (obvod 152 = Ø 48,4)

Přepínače měnit nebudu, nejspíš ani nejsou snadno dostupné (páčkový hmatník s převodem na posuvný spínač), zapájeno v 16 - 22 bodech. Potenciometry taky nemíním dolovat, jsou částečně otevřené, mohla by stačit údržba zvenku. Majitel je ochotný investovat max. 200 Kč.
Achab

#7 Příspěvek od Achab »

Stroj už funguje, odkazované řemínky sedly přesně. Při nastavené maximální hlasitosti bez signálu se projevoval mírný síťový brum, ale filtrační kondenzátor 2m2 měl kapacitu ještě v toleranci, asi -10%. Domnívám se, že kapacitu trochu poddimenzovali - po výměně za 3m3 brum téměř zanikl (větší se nevešel). I ostatní elektrolyty jsou po 40 letech v celkem dobré kondici - kapacita většinou +5 až +20%.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“