Křovinořez Homelite špatně startuje a chcípá
Moderátor: Moderátoři
Sám teď řeším takovej problém, kdy mám v autě kanystr s 5 litrama "pohotovostní železný zásoby" - natankovanej až po špunt a opravdu pečlivě zavřenej, takže palivo v něm má minimální kontakt se vzduchem nad hladinou. Ale tak trochu jsem ho zapomněl obměňovat a zjistil jsem, že v něm je náplň zhruba z roku 2020 nebo 2021 - a od tý doby se na něj "nešáhlo". Takže řeším otázku, jestli to nalejt do nádrže při nejbližším tankování a doplnit do plnýho čerstvým beneli plus aditivem, nebo to vylejt někam do příkopu a případně zapálit, abych se vyhnul potenciálním problémům vyvolaným znehodnoceným palivem ... Toho benálu je chlup přes 5 litrů, nádrž v roomu má 55 litrů "doplna". Koncentrace by tak byla slabejch 10% ...
A kutilmile - nelituju tě
Ten VIF mi poradil aj mechanik čo mi repasoval nedávno motor na SX4, čo mi ho zhumploval plyn (sa ušetrilo..)... Dáva ho vraj pri každom tankovaní -a používa stále zimný -aby vycucal z benzínu všetku rosu -pokiaľ by tam mala byť...
S benzínom mám skúsenosti také, že tankujem len na Slovnafte, max. OMW -inak problémy s kontrolkou motora -zasa vraj vďaka prerábke na LPG -po repase to možno ale bude iné -keďže aj auto ide ako hodinky... Vďaka tomu mi vychádza, že nie je benzín ako benzín (u LPG vraj platí dtto). Druhým parametrom by u mňa bola frekventovanosť fajnových klientov -hlavne kvôli možným reklamáciám -a umiestnenie: kvôli možnejším kontrolám zameraným na kvalitu.. Viem od toho čo a špeciálne kam rozvážal -kvalita biozmesi oproti tomu je zanedbateľná... Z toho sa určite vyhýbam "no-name" čerpačkám...
https://kutilska.poradna.net/files/87337-gfkrovin-jpg
Byla tu i firma co inzerovala opravy zahradní techniky, ale mám dojem, že už sklapla paraple.
https://maps.app.goo.gl/R3YeieLPfTkZav9d9
Co jsem se koukal, benzínové křovinořezy se teď dostanou asi od 2,5kKč, tak by se ta oprava asi vážně nevyplatila.
Rozdělal jsem karburátor, vyčistil, nepomohlo. Koupil jsem nový karburátor, nepomohlo.
Tak jsem ho komplet rozdělal a pístní kroužek byl úplně zapečený do pístu. Naštěstí se ho podařilo dostat z drážky ven, píst i kroužek vyčistit a startuje na drcnutí.
Mám v plánu po sezoně píst a kroužek vyměnit za nový.
Potřebujete fakt velký stahovák nebo lis abyste dostali hřídel z bloku ven a pozor na orientaci pístu ve válci (dvojtakt - ať se neulomí kroužek o kanálky ve válci).
Hodně štěstí