Win 11 nenabootuje
Moderátor: Moderátoři
Win 11 nenabootuje
Pokud je tam neaktualizovaný systém, tak zkusit novou instalaci se záchranou dat, možná by to mohlo projít.
Jinak, podle popisu, asi nezbude než nová instalace.
To je poněkud málo sdílný popis chování OS. "Nejde oprava spouštění systému" - to "nejde" ani mně teď na funkčním Win11, protože pokus opravit funkční systém také skončí touto chybou.robo píše:...Nejde nouzák, nejde obnovení systému protože není bod obnovy, nejde oprava spouštění systému...
Pokud za "data" považuješ složku "Dokumenty", tak nabootuj třeba ty Hirens'y a složku si stáhni. Pak udělej čistou instalaci.
Kdybys měl zálohu obrazu disku, neměl bys tyhle starosti.
Kód: Vybrat vše
sfc /scannow
nebo
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Dávněji jsem vyzkoušel tuhle variantu a fungovala.
Na jiný disk jsem nainstaloval čistou instalaci, z USB nabootoval záchranné Windows, na tom jiném disku jsem smazal všechny adresáře + soubory a na něj zkopíroval všechny adresáře + soubory z původního disku. Nakonec Windows běžely z původními daty.
Už je to tu určitě nesčetněkrát, ale všichni čekají, až zahřmí. Disk se dá dodatečně rozdělit, i když jsou na něm Windows už předinstalované. Následně si na to Déčko přesunu veškeré Dokumenty, včetně Plochy, Stažených souborů atd.
Potom není nikdy problém, přeinstalovat systémový oddíl, když by se něco podobného vyskytlo. To trvá v dnešních noteboocích půl hodiny. Dalších několik aplikací jako prohlížeč nebo Office je otázkou další půlhodiny.
Pokud by stačila jen oprava spuštění systému, tak je potřeba nespoléhat na tu automatickou, to nefunguje nikdy. Ale nabootovat z instalačky do konzole a postupovat podle tohoto návodu:
https://woshub.com/how-to-rebuild-bcd-f ... indows-10/
- Přílohy
-
SrtTrail.txt- (15.98 KiB) Staženo 77 x
Něco bude snad i na prastarém Hiren's nebo určitě na WinPE od Strelce. Nebo vytáhnout disk a na připojit ho ve funkčním Windows.
Na tenhle problém s bootloop díky avgvmm.sys je dost odkazů a kdo provozuje tuhle sračku, tak dobře mu tak.
Já jsem použil Strelcovo PE, ale Hirens' poslouží stejně dobře.
edit: Ještě jeden upload trochu kvalitnější.
Edit > WinPE stahuji z www.majorgeeks.com a antivir od ms vyvádí jak pominutý. Ony ty apky co jsou tam jsou nejsou zrovna free, tak nevím jak nakonec ta fleška dopadne. Je to virtuální systém tak si nejsem jist když tam bude nákaza a pracuje se s diskem kde je systém jestli by došlo k nějaké virové infiltraci. Defender je dal do karantény. Koneckonců potřebuji jen regedit
Edit. Postupoval jsem krok po kroku jak je ve videu a stejný.
Masar na videu pouze vyzkoušel, jak vypadá "vzdálená úprava registru" změnou parametru "start" driveru avgVmm z původní hodnoty 0 na 4, kterou doporučují některé zdroje, nalezené Googlem. Údajně by mělo jít o vypnutí kontroly podpisu WHQL pro tento driver.DedVseved píše:Podle kterého videa? Každé dělá něco jiného, ale masar píše, že to má vyzkoušené...
Kromě toho je také doporučováno vypnout v BIOSu funkci Secure Boot.
Ještě jsem chtěl na svém kompu zkusit poškodit zmíněný driver a nasimulovat tak stav ntb Dell, ale zapomněl jsem na to a teď už mám zase pc v původním stavu, takže k tomu asi nedojde.