Kde sa berú tie šialené úroky u nebankoviek?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pocitujlasku

#16 Příspěvek od pocitujlasku »

Mysteri: nie vzdy sa to da. Ale ked si beriem uver, tak hlavne prestudovat zmluvu a nie iba rychlo podpisat a verit tomu, co mi ten mily pan v obleku nakecal.
ja som mal za zivot dost veci bud na splatky, alebo pozicku. ale od serioznych firiem a vedel som do coho idem (kolko preplatim)
No vidis, a tak si sa bal
ransom

#17 Příspěvek od ransom »

To je pasivní potřeba půjčky. Ale bohatý vydělává na tom, že si půjčuje. Na dům si vezme 10M hypotéku, i když by mohl dát prachy na dřevo. Vrátí 20M. Ale mezi tím svých vlastních 10M mnohonásobně zhodnotí podnikáním.
Půjčí si od banky 100M na materiál. Vydělá s nimi 300M, bance vrátí 150M, a je 150M v plusu.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Na tokovýhle s vině byly v dobách kdy to bylo v pořádku zákony o lichvě a úžere . Dnešní ho vada to nazvali podnikáním . A ovce jim to ještě prohlasují .
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Ať je to jak je to, tak stále platí základní pravidlo pro půjčku - musí na ni být peníze. Půjčovat si a splácet z peněz, které ještě nemám, tak to je cesta do pekla. Takoví lidé nemají většinou ani základní finanční znalosti jako např. jak splácet při nemoci, úrazu a jiné ztrátě příjmu pro její splácení a další půjčka asi nebude to růžové.
pocitujlasku

#20 Příspěvek od pocitujlasku »

BOBOBO: kazdy strujcem sveho stesti jest.
Keby nebol dopyt, nebola by uzera, kazdy je zodpovedny za svoj zivot a ked si niekto naberie pozicky nad svoje moznosti, tak je to jeho problem. Dost mi prekaza, ze tu kazdy chce hned vsetko zakazovat a prikazovat, ale na druhu stranu ti isti tu kricia nieco o obmedzovani a cenzure.

ransom: ano, bohati ziju na dlh a splacaju to z toho, co zarobia pri investovani. A stale maju nejake tie svoje peniaze.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Naši předci ku rvy nazvaly ku rvami , narozdíl , a poslali je bez takovýhle zbytečných keců za katr .
ransom

#22 Příspěvek od ransom »

A taky se vyvražďovali, zrazovali, znásilňovali, kolaborovali tu s Římem, tam se Švédy, onde s nacisty, pak zase s bolševiky, donášeli, udávali, záviděli, pomlouvali, zahýbali, podváděli...
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

No a všichni dnešní i další budou pokračovat a bude třeba opět největší svi ně opět ocenit .
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Hubert_79 »

Koukám, že BOBOBOBOBOBOBO dostalo vycházku z odmašťovny...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ransom

#25 Příspěvek od ransom »

Měl jsem v blízké rodině dva případy zadlužení a exekucí.
V obou případech šlo o neuvěřitelnou kombinaci chamtivosti (chci víc než na co mám a chci to HNED) a naprosté vylízanosti.
V jednom případě jsem pomáhal z toho ven. Dostal jsem se i k jednání s exekutorem, a shodou náhod vyslechl rozhovor dvou úředníků exekuční kanceláře o jiném případu, který mi byl z dřívějška taky osobně známý (živnostník v nezaviněné druhotné platební neschopnosti). Hodně jsem si díky tomu poopravil i předsudky o exekutorech.
pocitujlasku

#26 Příspěvek od pocitujlasku »

ransom: takmer 2 roky som robil v CR u istej inkasnej agentury (ako programator).
exekutorov mali na fakt len tie najkomplikovanejsie pripady, inak sa vzdy nejako snazili dohodnut na nejakych, aj ked par sto kc splatkach. a ked som tak obcas pocul tie hovory, tak oni sa spravali tak, ako ten neplatic. cize, ak videli snahu to riesit, vysli v ustrety, ak bol arogantny, tak sa s nim velmi nebavili: zaplat naraz vsetko a dovidenia.
Dekker

#27 Příspěvek od Dekker »

stejně je to vždy o lidech. jsou tu firmy, které se čistě specializují na vymáhaní dluhů a ti se rozhodně nebudou chovat eticky.
Jinak prej je u nás lichva když je úrok 25% a víc, ale podrobnosti nevím XD. do zákona jsem nikdy nekoukal.

Dřív jsem měl dojem, že lichva je všechno při čem se vrátí víc jak 1,5 násobek půjčené částky + nějaké další podmínky, ale asi to už neplatí když si projdu oficiální hypotéky kdy si půjčím 3 miliony a vrátím skoro 6
pocitujlasku

#28 Příspěvek od pocitujlasku »

Dekker: praveze u takej som pracoval. A ti sa najskor snazili dohodnut nejak rozumne. Ale samozrejme, je vela dalsich, kde s tebou vobec nediskutuju a rovno exekucia a beru vsetko.
ZVUK2000

#29 Příspěvek od ZVUK2000 »

Dekker píše:
Dřív jsem měl dojem, že lichva je všechno při čem se vrátí víc jak 1,5 násobek půjčené částky + nějaké další podmínky, ale asi to už neplatí když si projdu oficiální hypotéky kdy si půjčím 3 miliony a vrátím skoro 6
U té hypotéky je to stále třeba pod 5%. Ale nezapomeň že se to úročí každý rok.
Dekker

#30 Příspěvek od Dekker »

To ZVUK2000: To vím, ale měl jsem na mysli právě finální CELKOVOU částku vrácenou.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“