Jaký doporučíte penzijní pojištění?
Moderátor: Moderátoři
Jaký doporučíte penzijní pojištění?
Děkuji...
Mě zaměstnavatel taky přispívá, takže to mám taky, ale přidávám k tomu jen minimum, takže to mám tam, kde mám vedený účet. Ono to mají všechny instituce +- stejný. Pokud si tam budeš přidávat i svoje peníze, abys dostal státní příspěvek, tak se stejně žádnýho velkýho zhodnocení navíc nedočkáš.
A kutilmile - nelituju tě
Takže jednou za 5 let (minimální doba je 2 roky) se to zruší a založí znovu. Příspěvek zaměstnavatele a zisk se zdaní 15%. Ukažte mi produkt, kam vložím 1000Kč a dostanu zpátky 1850 Kč
Důležitý je, neuplatňovat slevu na dani při ročním zúčtování daní. Jinak se to musí všechno zpětně dodanit a je s tím příliš mnoho papírování.
To co tady píše _luky_ je sice pěkné, ale důchod se počítá z hrubé mzdy.Ta tisícovka co si nedostal do výplaty ti po 20-30 letech může snížit důchod o několik stovek.
My jsme u firmy měli dva pracovní poměry.Z vedlejšáků do 5000Kč se neplatily odvody,pouze daně.Moc se mi to nelíbilo.Naštěstí to netrvalo dlouho.
Bylo to tak před 20 roky.Průměrná mzda byla tehdy asi 17k.Těch 5k by teď pěkně zvedlo
osobní vyměřovací základ.
A kutilmile - nelituju tě
Zaměstnavatel nikomu na penzijko jen tak z lásky nepříspívá. Je to pro něj výhodné, dá si to do nákladů a pěkně odečte.
Po ukončení smlouvy se celý ten letitý příspěvek od zaměstnavatele zdaní 15% účastníkovi, tedy tobě a k tomu ještě 15% z výnosů. Jak bylo napsáno výše.
ss, to stát nikomu neodpustí. Jedno zda je vypovězeno předčasně nebo až po doběhnutí smlouvy.EKKAR píše:kdo penzijko vybere dřív, musí tu nezaplacenou daň z příspěvku zaměstnavatele doplatit ...