Dotaz na trafo a TDA 7293

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

To je pravda, triak má cca 30V ale oni tam mají důmyslně zapojený místo triaku dva antiparaleně zapojený tyristory 2N5064 se spojenými G. RC časová konstanta je R=15k, C=22uF NP. A výkonový spínač je MAC224. A to je vlastně celý obvod.
..to bude jen ňákej odpůrek
samponek

#17 Příspěvek od samponek »

A když na výstup místo relátka zapojíš zkratovač s triakem, nemůže dojít k náhlému sepnutí a zkratování, když třeba do zesilovače pustíš nějaký nestandartní signály třeba obdélník 15khz s pořádnou amlitudou, nebo naopak 15hz, případně při škrkání 3.7VDC zkoušečky o vstup ?

DC ochranu ( teda s relátkem ) mám udělanou tak, aby reagovala trochu opožděně a nereagovala když třeba škrkám žárovkovou zkoušečkou 3.7VDC o vstup. ( počítá se s tím, že repro vydrží škrkání o zdroj 140VDC, škrkání = opakované krátkodobé připojování a odpojování za vzniku jisker )
padik

#18 Příspěvek od padik »

Díky hoši. Tady se jeden dozví věcí, když už z toho dávno vypadl.
Jasně že není důvod to hnát do U max. Zpožďovače sepnutí repro jsem si koupil na Ebay za pár drobných: Dosud nepoužil u svého prvního zes. s
2x LM 3886 originál. Tak ještě dobastlit dva zesíčky a tím to končí. Je to takové psycho-nemám rád nepoužité součástky v šuplíčku, musí být hotový výrobek. Ten už ležet může, ale to se nestane.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“