Sterilované okurky do 3,7l sklenic

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kejki

#16 Příspěvek od kejki »

A proto se používá teploměr.
ransom

#17 Příspěvek od ransom »

Byl by pro elektrotechnika velký problém pod jedním víčkem skřípnout ten tenkej přívod k termočlánku od multimetru, a pak sledovat, jak se ohřívá nitro flašky?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

kejki píše:A proto se používá teploměr.
Jestli to bylo na mě, tak jsem nepochopil, k čemu se ten teploměr navíc používá u zavařovacího hrnce, který má svou regulaci.
EL34

#19 Příspěvek od EL34 »

Moje zkušenost s hrnci je taková, že se teplota vody velmi liší, pokud se měří ve středu hrnce nad plotýnkou, nebo u kraje. Měl jsem jeden hrnec s tak blbě udělaným regulátorem teploty, že z něj nešlo vyčíst vůbec nic a stejně se teplota lišila oproti nastavené.
Používám stejně jako BOBOBO brutar, který je na to výborný jednak velkou kapacitou a jednak objemem a rychlostí ohřevu. Pokud se pořádně zatopí. jde teplota rychle nahoru a když už s tím má člověk zkušenost, přesáhne žádanou teplotu třeba jen o jeden stupeň. Jak je teplota, hned přestanu topit a celých 30 minut se voda udržuje prakticky stejně teplá +-1°C (ohřívá to žhavé uhlí).
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

No nevím , ještě musím otevřít dvírka . Já to dělám hlavně kúli ceně . Dřevo i vodu mám zadara .
EL34

#21 Příspěvek od EL34 »

Tak, hotovo. Jedna láhev je s kyselinou citrónovou místo octa.
Náběh asi 20min, potom 25min při 85°C.
Přílohy
okurky.JPG
okurky.JPG
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Máš už plíseň? Pokud ne, čím jsi to stříkal?
Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EL34

#23 Příspěvek od EL34 »

Plíseň všude v okolí začla letos hodně brzy - asi nějaké příznivé vzdušné proudy... Letos zavařeno asi 30ks sklenic 720ml a teď 4ks ty 3,7l. Celkem něco kolem 25kg (6 rostlin).
Jednou jsem stříkal skalicí s vápnem a to i rajčata. Trochu to asi pomohlo. Je vidět, že okurky to už vzdávají a plíseň pomalu vítězí. Ještě ty malé nechám přerůst na rychlokvašky. Zavařovat už nebudu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“