označení šuplíčku na součástky

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#16 Příspěvek od PotPalo »

Ono to bude asi teplom. Nadpis je "označení šuplíčku na součástky", a na šuplíčkoch je pekne čitateľný popis, tak aký by malo zmysel dávať sem fotku šuplíčkov? Keby išlo o to čo je na nich napísané, to by sa dalo predsa odpísať ako text, nebolo by treba fotiť. Takže každý so štipkou logiky usúdi že ide o šuplíčky a nie o text na nich.

Inak tieto mám aj ja. Výhoda je, že nejaký ich kus upevním na stenu, a časom môžem bez akýchkoľvek úprav pridať ďalší rad alebo stĺpec. Problém je akurát že už na stene nieje voľné miesto. Marsky nemám rád, tam sa veci ľúbia skrížiť tak, že sa šuplíček nedá vytiahnuť. Tu to nehrozí.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Marsky mají ještě jednu zrádnou vlastnost - měl jsem v jednom středně velkém šuplíčku vrtáčky, závitníky a očka. Nevím, jakým olejem je pasivovali, ale fakt je, že jednoho krásného dne jsem vytáhl šuplíček a honil jsem obsah po podlaze, šuplíčku upadlo dno.
Ty ostatní slouží bez protestů, jen se v nich nesmí nic šprajcnout.
martin1pv

#18 Příspěvek od martin1pv »

Zdravím,sháním pravě tento typ šuplíčku,klidně ruzné barvy.Mám jich tak 60,ale nestačí.Potřebuji roztřídit ještě spoustu součástek.Kdyby měl někdo na prodej i větší množství.Marsek mám nekolik ,ale tyhle jsou vhodné na vetší současky nebo vetší počet.Díky za případné nabídky.
Martin
Stribrnak

#19 Příspěvek od Stribrnak »

Hill píše:Marsky mají ještě jednu zrádnou vlastnost - měl jsem v jednom středně velkém šuplíčku vrtáčky, závitníky a očka. Nevím, jakým olejem je pasivovali, ale fakt je, že jednoho krásného dne jsem vytáhl šuplíček a honil jsem obsah po podlaze, šuplíčku upadlo dno.
Ty ostatní slouží bez protestů, jen se v nich nesmí nic šprajcnout.
To má řešení. Chce to vymyslet nějaký šikovný materiál pro tisk, aby to olej nedegradoval:

Šuplík
https://makerworld.com/en/models/559693
Oddělovač:
https://makerworld.com/en/models/559455

Stribrnak
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

To je Hille divný. Já mám v šuplatech Mars závitníky, očka, náhradní díly na spalovací modelářský motory, ložiska, vše řádně zasviněný všema možnejma a nemožnejma olejema, (molika, konkor, emulze, vazelína) a nic to s plastem nedělá. Ale faktem je, že to jsou šuplata z osmdesátek, třeba byly z nějakýho lepšího platu bez dnešních recyklátů. Teda jsou už dost křehký, u pár šuplat mám ulomený tahací madýlko.
Jo jinak náhradní šuplata a přepážky se dají koupit a nestojí to svět. U nás u Vrbový na objednávku jakýkoliv.
Na tiskárně z PET-G by šuplata asi byly nesmrtelný.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“