Knoflíky a hmatníky na muzejní techniku
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Nejlepší je mít poškozený knoflík v ruce, takhle na dálku se to blbě dělá. Také kam je možné jít s rozměrem nahoru aby to nevadilo funkci a zvýšila se pevnost. Když bude knoflík vypadat trochu jinak tak si toho stejně nikdo nevšimne. Nejhorší je žádnej. Tak jestli se do toho chceš vložit tak pošli náčrt s rozměry. Stačí od ruky, žádné technické výkresy. Fotka kde to prasklo by se také hodila ohledně výztuh a kde je místo na zesílení. U B4 jsem před lety viděl prasklý knoflík rychle vpřed a zpět. To by pak vypadalo na tisk „na lešení“, s tím moc zkušeností nemám ale nějak se začít musí. Trochu to ale žere PLA.
Luboš
Ale tlačítka a knoflíky jsou z toho původního, navíc nejspíš časem zkřehlého.
Moc možností k vyztužení tam není, i když by to o nějakou desetinku mm místy šlo, nakonec i otvor pro pohyb šoupáku by se dal vlevo a vpravo na každé straně o půldruha mm zvětšit...
Zkoušel jsem naučit se modelovat ve 3D programu, ale asi bych se měl věnovat dál tomu, co jsem se už naučil... prostě nejde mi to. K tiskárně mám přístup, ale data mi chybí.
Na obrázcích jsem vyznačil prasklou zděř pro páku a dohmat (červeně) a taky možnost udělat to plné, jak pro B400 (to je naznačené azurovou).
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je problém u FDM tiskárny, jednotlivé vrstvy se nespojují až tak pevně, aby u tak malého tisku nedošlo k jejich oddělení.Hill píše:... důležité je, že v okamžiku, kdy zapadne cvakatura páky na jednom z rychloposuvů, musí ten krček přenést sílu až kilo.
S SLA tiskem nemám zkušenosti, ale co jsem četl, tak ta pevnost je ještě horší.
- hajeklubos
- hajeklubos
- hajeklubos
- hajeklubos
Jak jsem už psal, rozdělit v základně na dvě STL a pak slepit. Žádný zesílení tam pak potřeba není. Stejně nemůžeš tisknout jen jeden díl, při tý titěrnosti by to nestíhalo chladnout. Když dáš víc půlek na plochu, tak to bude stíhat chladnout.
Z PETg jsem si tisknul za dvou půlek závěsy na nářadí na závěsnou desku z Lidlu. Průměr je pouhých 6 mm a vydrží to neuvěřitelný namáhání.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!