Kde najít autorizovaný servis ?

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pocitujlasku

#16 Příspěvek od pocitujlasku »

Tak ono uz davno nie su servisy take, ako volakedy. Kedy servisak zobral osciloskop, merak, pajkovacku a kreslil si schemu.
Dnes proste v servise vymenia celu dosku a vybavene. A preto to funguje stylom, ze jedno servisne stredisko moze zastupovat x-roznych znaciek a mat len jednu velku budovu, kde to brigadnici menia.
Co sa tyka napr. notebookov, u tych zasadne riesim reklamaciu priamo u vyrobcu. podobne to budu mat asi aj dalsi vyrobcovia elektroniky. Vyplnis formular, popises, aky mas problem a uz sa mi napr. aj stalo, ze mi napisali, ci to a to si zvladnem vymenit sam a servis poslal rovno nahradny diel. Alebo mi poslali odkaz na kuriera a ja som len vyplnil formular, zabalil a potom prisiel kurier a vzal.
No vidis, a tak si sa bal
Ivan_01

#17 Příspěvek od Ivan_01 »

martinkopp píše:Na to se spolehnout můzeš, je to napsáno v zákoně.
vychádzam z našich reálíí, ťažko ti alzák preplatí taxík keď pôjdeš s telkou na reklamáciu.
A je to stále o tom istom, dostaneš presne to, čo si zaplatíš.
Valdano

#18 Příspěvek od Valdano »

dvorak píše:Zjistil jsem, že v případě závady na TV v záruční době je velký problém sehnat autorizovaný servis (autorizovaného opravce) pro danou značku.
Pokud jste koupil TV od prodejce na území ČR (ať už z kamenné prodejny nebo z nějakého českého eShopu) a jedná se o TV s úhlopříčkou 37 a více palců a máte k ní vyplněný záruční list potvrzený prodejcem + platební doklad (pokud byla TV koupena přes internet pak faktura od eShopu) tak doporučuji nahlásit závadu na tel. 810 555 810 a domluvit si službu SERVIS U VÁS DOMA viz popis níže. Pokud nemáte prodejcem potvrzený záruční list můžete o něj požádat prodejce i dodatečně. V takovém případě kontaktujte zmíněný autorizovaný servis až poté co bude mít prodejcem potvrzený záruční list doma.

Zdroj: AE Servis (autorizovaný servis pro LG)
AE Servis píše:Uplatnit záruční opravu/reklamaci u AE Servisu – autorizovaného servisu LG lze pouze společně s platným, vyplněným a prodejcem potvrzeným záručním listem LG a nákupním dokladem.

Zákazník může použít zvláštní služby poskytované výrobcem s názvem IN HOME SERVIS (servis u Vás doma). Podmínkou je nahlásit závadu na infolince LG, tel. 810 555 810. Tato služba se vztahuje na televizory s úhlopříčkou 37 a více palců a veškerou bílou techniku.

SERVIS U VÁS DOMA

Servis u Vás doma je v rámci záručních oprav zdarma. Zástupce AE Servisu dorazí na místo a výrobek opraví nebo vyzvedne k opravě a následně doručí zpátky. Nachystejte si záruční list a kontaktuje nás!

PODMÍNKY

- zákazník má platný a vyplněný záručního list LG Electronics CZ, s.r.o., potvrzený prodejcem, u kterého byl výrobek zakoupen,

- výrobek je dovezený výhradně společností LG Electronics CZ, s.r.o.

- výrobek je v záruce a zákazník chce provést záruční opravu.
rayx

#19 Příspěvek od rayx »

Už jsem tu postoval přímo link na LG, nevím, kdo má tedy větší pravdu, zda AE nebo LG ... 8-) Podmínky s 37" na mě dělají dojem jako již obsolentní s ohledem na uváděné plazmy :D

Asi od 2014 proběhly změny a nyní šetří na modré lince ...
https://www.channelworld.cz/clanky/lg-s ... o-cr-a-sr/

https://www.lg.com/cz/podpora/#supportt ... edfe90-tab
Reklamaci jako takovou můžete uplatnit u autorizovaného servisu. Kontakt na nejbližší servis naleznete zde nebo Vám jej sdělí na infolince 228 887 050. Aby mohlo k reklamaci dojít, je zapotřebí výrobek doručit do servisu. Reklamační řád naleznete zde.
V závislosti na projevu vady poskytuje výrobce u velké bílé techniky a TV s úhlopříčkou 44" a více službu Servis u Vás doma. Služba se nevztahuje na výrobky zakoupené v rámci podnikatelské činnosti (tzv. na IČO). Objednat si ji můžete na infolince 228 887 050. Je třeba se řídit pokyny a doporučeními operátora. K hovoru si prosím připravte přesné datum vystavení faktury a také model a výrobní neboli sériové číslo výrobku. Kompletní podmínky služby naleznete zde.
Valdano

#20 Příspěvek od Valdano »

rayx píše:Už jsem tu postoval přímo link na LG, nevím, kdo má tedy větší pravdu, zda AE nebo LG ... Podmínky s 37" na mě dělají dojem jako již obsolentní...
Ptal jsem se na to u AE servisu a už je to pasé jak uvádíte. Telefonní linka 810 555 810 už ani nefunguje. Takže aktuálně platí to co píšete tj. pro SERVIS U VÁS DOMA až od TV s úhlopříčkou 44" a více plus ta infolinka 228 887 050 je přímo od českého zastoupení LG v ČR.

Pokud se jedná o TV s menší úhlopříčkou pak služba SERVIS U VÁS DOMA nebude k dispozici a v takovém případě bude potřeba dopravit TV na příslušnou servisní pobočku, kterou na infolince 228 887 050 určí. Pokud to bude v blízkosti třeba do 100 km od tazatele (viz vámi na předchozí straně uvedené odkazy na servisy v blízkém okolí tazatele) a tazatel má buď svoje auto nebo známého s autem, který by tam s ním zajel, tak bude asi bezpečnější zavést TV do servisu autem než to posílat dopravcem.
dvorak

#21 Příspěvek od dvorak »

Takže jsem TV koupil v kamenné prodejně v sousedním městě a v případě reklamace v záruční době to budu řešit přes ně.
Zatím si na ni zvykám, předchozí Samsung měl snad trochu ostřejší obraz s nádechem do černa. Také jsem si všiml, že u detailních záběrů např. na obličej je obraz nenormálne velký, hlavně na středu obrazovky, jakoby se zapnul zoom.

Je to LG 43 QNED 475.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“