Rádiomagneťák JVC RC646

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Rádiomagneťák JVC RC646

#1 Příspěvek od Celeron »

Přistál mě na stole tenhle rádiomagneťák. Je mu přes 40 let ale výstavní kus, jak novej, minimálně půl života byl zabalenej v krabici. Vše maká jak má, akorát řemínek v kazeťáku musím vyměnit.
Majitelka požaduje napájení na baterky. Původní je 6 ks malý C monočlánky, dva ve spodním patře, čtyři v horním. Takže 9V napájení. Dnes v primárech neunosný a těch 6 ks nabíjecích NiMh C článků stojí dost peněz. Navíc z 9V je rázem 7,2V a to je problém, protoře kazeťák pod 6,7V podle zvuku motorku již zpomaluje. Tudy asi cesta nebude.
Do původního baterka prostoru se vejdou 2 - 3 kusy 18650 nebo 21700 nebo s odřenejma ušima i 26650, jeden dole a dva nahoře. Původní C má průměr 25 mm.
Dva články je málo, viz to zpomalování motorku.
Takže trojčlánek. Nebude to maximální napětí 12,6V vadit hlavně regulátoru otáček motoru kazeťáku? Je to skoro o třetinu víc, než bylo původně. Dávat Step Down je blbost, nejspíš by zarušil všechny pásma.
Jenže u trojčlánku je problém, že síťovej zdroj JVC dává před stabilizátorem jen dost měkkejch 12,5V a to na nabíjení trojčlánku z vnitřního síťovýho zdroje stačit nebude. Na boku je konektor 9V, ten by šel předělat na nabíjení z externí tříčlánkový nabíječky.
No a jak to ochránit před blbostí uživatelů, paralelní ochrana každýho článku? A co když to někdo připojí místo nabíječky na adaptér bez omezení proudu? Vnitřní nabíječka by asi byla lepší. Kurňa, neměl jsem to brát. :roll:
Nějakej nápad, jak se s tim popasovat a moc se s tím nepárat?
Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samponek

#2 Příspěvek od samponek »

Chápu správně, že nechce primární články kvůli tomu, že to moc žere a chce nabíjecí ?
Potom jít cestou nejmenšího odporu = 6ks type C 1.5V 5000mAh USB LiIon nabíjecí. ( 102kč/kus)
NiMh jsou obsolete a 12.6V je moc a nebude hrát rádio ( ale nevyhoří )
Naposledy upravil(a) samponek dne 06 srp 2024, 13:27, celkem upraveno 1 x.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukas-Peca »

Proč by měl být spínaný měnič blbost? Dobře udělaný měnič rušit nemusí, tím spíš na FM. AM hádám poslouchat nebude. Pak by stačil i jeden LiIon článek a ušetříš si balancéry apod.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Vymen tu gumicku a nech si baterie vyriesi sama.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

samponek píše: Potom jít cestou nejmenšího odporu = 6ks type C 1.5V 5000mAh USB LiIon nabíjecí. ( 102kč/kus)
To jako že bude těch 6 baterek vyndávat z rádiomagneťáku a nabíjet na stole přes USB? 8O Ty to nemáš v hlavě v pořádku. :roll:
Vloni jsem dával do 9V rádia Sound solo 3S1P 18650 a na plně nabitý hraje úplně normálně. Ale tádio s kazeťákem je jinej problém.
Jirka

Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Lukas-Peca píše:Dobře udělaný měnič rušit nemusí, tím spíš na FM.
Otázka je, jak poznat dobře udělaný měnič. Mám tady 3 různý StepUp od Lásky a mezi stanicema na FM jsou všechny slyšet. Nějaký interference a jiný pazvuky. Jeden je dokonce slyšet i při funkci Play bez pohybu pásku. Co by to dělalo dohromady s předmagnetizací jsem zatím nemohl vyzkoušet.
Jirka

samponek

#7 Příspěvek od samponek »

Normální měnič samozřejmě FM neruší, jsou úplně všude a kdyby rušily, nic by nehrálo. :D
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Tak znova, otázka zněla: Otázka je, jak poznat dobře udělaný měnič. Pokud neznáš odpověď, tak sem ty svý kraviny laskavě nepiš, jsou mě k ničemu.
Jirka

samponek

#9 Příspěvek od samponek »

Znám, psal jsem to tu mnohokrát, například vlákno o úpravě rejžáckýho měniče, když už teda máš v šuplíku samý rejžácký a žádný normální. :)
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

No nic neříkající kecy, jako vždy. Nic konkrétního. Hledáním termín "úprava měniče" nic nenalezeno.
Jirka

samponek

#11 Příspěvek od samponek »

Tak máš chybu v počítači, když napíšu samponek úprava, tak to najde.
ransom

#12 Příspěvek od ransom »

Neumíš dát odkaz?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Ne, jen mlží nic neříkajicíma kecama.
Jirka

DedVseved

#14 Příspěvek od DedVseved »

Když dáš hledat upravený šampónek, tak najdeš
metrosexuál, osoba mužského pohlaví přehnaně dbající o svůj vzhled, často zženštilého chování a nezřídkakdy i vzezření
samponek

#15 Příspěvek od samponek »

:D A když dáš úprava samponek, tak na třetím řádku vyskočí tohle :
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... va#1251472
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“