černá LED

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

černá LED

#1 Příspěvek od Cust »

nemůžu ji sehnat ani v GES...
DRAKE

#2 Příspěvek od DRAKE »

Sakra a to sem myslel, že v GESu maj uplně všechno, počínaje hřebíky ve spreji a konče dírou do žebříku. Dneska už se fakt nedá nikomu věřit.
Ježíš na kříži zaplatil za naše hříchy a tím nás osvobodil od věčné smrti. Platí i pro bastliře :-).
sambiliong

#3 Příspěvek od sambiliong »

Tuhle jsem tam kupoval vodu v prášku a česnekovou zubní pastu.
Radix

#4 Příspěvek od Radix »

Pivo v prášku tam nemají, abych nemusel tahat ty kila?
helios

#5 Příspěvek od helios »

Ja som tam zohnal aj modrú kompresiu do auta, vraj majú aj zelenú.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

Jako GES je super...jako jediny v republice prodavaji instantni bublinky do vodovahy a jsou celkem levny :lol:

to Cust: co vlastne chces? Cernou LED, nebo LED, ktera umi vyzarit "cerne svetlo"? Tady mas napriklad jednu:
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&detail=511-449
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lukas-Peca »

A nemají tam stěrače na ponorku a rachot do sbíječky? Nemůžu to nikde sehnat, ani na místní tržnici. A přitom tam mají šěťko.
Filda

#8 Příspěvek od Filda »

Lukas-Peca píše:A nemají tam stěrače na ponorku a rachot do sbíječky? Nemůžu to nikde sehnat, ani na místní tržnici. A přitom tam mají šěťko.

Stěrače na ponorku bohužel jsou ..... (nemají to všechny ponorky) .... jsou to stěrače "kalu" (prostě bordelu) který se usadí na skle. 8-)
jandu

#9 Příspěvek od jandu »

Zviditeľniť biele písmo ide aj iným spôsobom, ako čiernou LED-kou. Pouvažuj nad princípom prevodu ultrazvuku do počuteľného pásma. Ide o určitý spôsob submodulácie viditeľného spektra bielych lúčov do oblasti infražiarenia. Ak máš dostatočne širokopásmový modulátor, je možné dosiahnuť rozlíšenie bielej od skutočne bielej a dosiahne sa tým efekt zčernania aj bez použitia čiernej LED.
Je to podstatne jednoduchšie, než zháňať takú súčiastku. Ešte sa ti môže prihodiť, že ti predajú nejakú ťinťanskú napodobeninu a nebudeš vedieť, či neúspech je zapríčinený vadnou súčiastkou, alebo jednoducho tam nič nie je.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
mi-ro

#10 Příspěvek od mi-ro »

Ste blbé nebo cóó! já si ji vyrobil sám. Ani nevím co to bylo původně za led ale zapoměl jsem tam dát ten vodpor co prej tam má bejt a ......pak už sem měl černou LEDku nóó a bylo hned.
..to bude jen ňákej odpůrek
PLV

#11 Příspěvek od PLV »

Já používám černě svítící žárovky. Když je venku den a já potřebuji spát, tak rožnu černou žárovku a je tma. :P
Netřep se mnou!
Cust

#12 Příspěvek od Cust »

mi-ro píše:Ste blbé nebo cóó! já si ji vyrobil sám. Ani nevím co to bylo původně za led ale zapoměl jsem tam dát ten vodpor co prej tam má bejt a ......pak už sem měl černou LEDku nóó a bylo hned.

toto zní dobře, dávalo to i černé světlo?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ano, to souhlasí s principem, že žárovka je pohlcovač tmy. Jakmile zčerná, znamená to, že je už zanešená tmou a je potřeba ji vyměnit.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
stepa
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od stepa »

Cust píše:
mi-ro píše:Ste blbé nebo cóó! já si ji vyrobil sám. Ani nevím co to bylo původně za led ale zapoměl jsem tam dát ten vodpor co prej tam má bejt a ......pak už sem měl černou LEDku nóó a bylo hned.

toto zní dobře, dávalo to i černé světlo?

:lol: si myslim ze si z tebe dela p*del...si to precti jeste jednou.

BTW uz jsem ti vys daval odkaz na UV LED, ktera vyzaruje ve spektru cerneho svetla! To je 320-400nm, takze tam dej jakoukoliv UV, ktera v tom spektru je.
Cust

#15 Příspěvek od Cust »

320 - 400 nm je černá?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“