Myčka Bosch bliká kohoutek s vodou
Moderátor: Moderátoři
Možná, kdybys ty přidal nějaké info, nebylo by to tak zaplevelené.
Ještě prosím asi blbá otázka. Myslíte ventil, který je v labyrintu s takovým jakoby gumovým špuntem? Předpokládám, že vadné může být vynutí, buď zkrat, nebo přerušené. Případně jak lze otestovat, pokud je na 300V DC? Máte nějakou radu, nebo si postavit usměrňovač? Dekujibu2520 píše:myslím že jsem napsal naprosto přesně kde závada s nejvyšší pravděpodobností je. Je to častý problém. Obšas ty solenoidy odchází a berou sebou i Triak popřípadě FET na desce a nějakou bižuterii, ale je to tak padesát na padesát. K ostatnímu se nebudu vyjadřovat.
Psal jsi to hned na začátku, nevím, proč se toho nedržíš.Ruzha píše:Ještě doplním info. Když jsem přivedl 230V na Aqua stop ventil, začal se normálně napouštět labyrint. Takže ventil musí být ok.
Tento ventil na labyrintu je ventil řídící vypouštení vody z labyrintu
https://www.mamlux.cz/nahradni-dily-bos ... 572-detail
Napouštění, tedy množství vody, řídí přes flowmeter na labyrintu.
https://www.mamlux.cz/nahradni-dily-bos ... 539-detail
Pokud ten nedá info o průtoku, když tam má být, padne to do chyby. Ber to jako pokus o analýzu problému a ne znalost konkrétního typu
Jak jsem postnul vyzkoušet s hadicí bez AquaStopu, tady by to nešlo, díky návrhu a konstrukci BSH produktu s jediným napouštěcím a zároveň AquaStop ventilem na hadici ...
Ty ty BSH evidentně znáš vícebu2520 píše:čerpadlo na začátku spustí vždy bez ohledu na vodu, tady bude zřejmě vadný ventil který pouští vodu z kazety do myčky teprve když se vypustí začne napouštět z vodovodu. Ta cívká bývá buď na 230V AC nebo 310V DC liší se barvou konektoru modrý je DC. Ale je to obecná informace, nevím jak vypadá tato konkrétní myčka.
Pokud by tedy ověřil při prázdném labyrintu a hlášce labyrint prázdný, že ani tehdy na Aquastop nepřijde povel, tak je to asi jasné, že?
Nakreslil jsem na ní body měření a z foto odvodil schema zapojení těchto tří triakových spínačů. Který z nich patří aquastopu je třeba dohledat z kabeláže. Možná by stálo za to místo měřidla použít nízkopříkonovou LED pro snadnější indikaci.
Zatím všem moc děkuji za pomoc v hledání závady. Dnes jsem změřil ten vypouštěcí ventil a má nekonečno ohmů, takže nefunkční. Deska tam po zapnutí na chvilku 300V pouští, takže snad jen tento ventil. Dám nakonec ještě vědět.bu2520 píše:dole na spodku labyrintu, ohmetr stačí pokud je to DC měl by mít 5-7kΩ po mechanické stránce ho stačí vyndat a zkontrolovat jesti nedrhne.