Asi by se vešel ale proč ho tam přidávat? Koukám, že ten řemínek bude taky pěkná pakárna. Dokud nebude řemínek, nevím, kolik bude kazeťák žrát. No a když by se tam daly NiMH 3-4,5Ah, tak to snad vydrží dýl než 3 hodiny.
Pro všecky tyhle "jozefčíky" byly baterky jen nouzovým zdrojem, primární bylo síťový trafo. Řešil bych to posílením filtrace původního zdrojíku a ne baterkama ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Karle, jak posílení filtrace vyřeší provoz v zahrádkářský kolonii bez přívodu 230V?
Čekal jsem od tebe něco duchaplnějšího, třeba ať si majitelka dá na boudu ostrov z pár panelů. Ta úvaha byla, ale po shlédnutí nabídky fy, co by ji to případně dělala, se protáčely voči.
Vím, že je to úvaha mimo, ale co jí prostě říct, ať si koupí něco takovýho. Výhoda je, že si tím může dobít mobil a napájet i jiný malý spotřebiče. Nevím na jak dlouho tam jezdí, ale na den by to vystačit mělo a doma to pak vždycky dobije.
A hlavně neřešit žádný akumulátory v kazeťáku.
Pokud používá AKU nářadí stejné řady. Bude mít i několik akumulátorů. Pak stačí z jednoho nefunkčního nářadí demontovat držák baterie a napojit na radiomafg
Když bys to Celerone řešil extérním zdrojem, tak s jedním článkem navíc by ses nedostal pod 7V, což jsi zmínil, že motor kazeťáku už zpomaluje. Ale to by muselo opravdu vydržet celé odpoledne, tzn. 6-7 hodin.
Jenže když bude spotřeba 8-10W, tak si stále myslím, že s jednou sadou baterií se to za ty utracené peníze nevyplatí.
Celeron píše:Karle, jak posílení filtrace vyřeší provoz v zahrádkářský kolonii bez přívodu 230V?
Čekal jsem od tebe něco duchaplnějšího, třeba ať si majitelka dá na boudu ostrov z pár panelů. Ta úvaha byla, ale po shlédnutí nabídky fy, co by ji to případně dělala, se protáčely voči.
Napsals akorát "majitelka požaduje provoz na baterky", což může klidně znamenat i to, že majitelka hodlá s daným rádiem tancovat po bytě, ne že to má na off-grid provoz. A mimo to, na takovej rádiokazeťák nepotřebuje "pár panelů", ale měl by jí stačit přenosnej panel zhruba půl na půl metru, kterej prostě v době pobytu postaví na sluníčko. A na večerní hraní malý 7-8Ah olovo nebo kapacitou ekvivalentní lithium nabíjený takovým panýlkem přes den - notabene si ho může vozit nabitý z domu a v boudě jen dobíjet tím panelem. Úprava jozefčíka pak spočívá výhradně v instalaci nějakýho DC napájecího konektoru - pokud už takovej nemá z výroby ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Celeron píše:... třeba ať si majitelka dá na boudu ostrov z pár panelů. Ta úvaha byla, ale po shlédnutí nabídky fy, co by ji to případně dělala, se protáčely voči...
Před pár lety jsem dělal elektrárnu pro lesní školku (jeden hodně velký panel). Nabíjí to velkou 12V Pb baterku (okolo 140 Ah), všechno jede na 12 V. Bylo to za pár kaček a chvilku práce. I v prosinci jim jedou světla do zavíračky.
Těch 9 V z toho dostaneš už levou zadní a ještě si dáma u poslechu rádia nabije mobil.
Jinak nejsnazší a nejlevnější řešení je jí koupit nové rádio na akumulátor.
Taky dobrý, na chatě mám USB žárovky napojené na solární panely, svítí to 7 hodin, dá se z toho nabíjet i mobil a to je taky rádio ( jedna stála 79kč včetně panelu bez překupníka)
Naposledy upravil(a) samponek dne 08 srp 2024, 14:13, celkem upraveno 1 x.
Jestli to je typická zahrádkářská kolonie (pouze s vnějším plotem), tak ten panel by tam přežil možná týden, než by ho někdo ukradl. Nemusel by to být ani jiný zahrádkář, protože když někdo potřebuje na fet, tak přeleze a šlohne cokoliv.
EKKAR píše:Napsals akorát "majitelka požaduje provoz na baterky", což může klidně znamenat i to, že majitelka hodlá s daným rádiem tancovat po bytě, ne že to má na off-grid provoz.
Karle, psal jsem baterkovej provoz v zahrádkářský kolonii. Musíš si když tak přečíst i pozdejší upřesnění. Soláry tam nemá nikdo, nejspíš problém co popsal DědVševěd.
Že má konektor na externích 9V jsem psal několikrát.
Pokud nechce převážet nějaký velký akučko, tak jedině ten PŘENOSNEJ SOLÁRNÍ PANEL - pojede domů, uklidí ho aspoň do boudy za dveře, aby nepálil zapětiprsťáky do bulev. Přijede - vystrčí ho na sluníčko a nechá ho vyhřejvat se jak kočku ...
Napájel bych to USB powerbankou se schopností power delivery a do rádia vestavět destičku, která ji donutí přepnout výstup na 9V (hledej USB-C PD Trigger Board). Snadno se přenese, nabije, může mít dvě, případně vymění za vyšší kapacitu.