Vysílač Ještěd výpadky VYŘEŠENO

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Otazne je, kto mu to pojde zmerat o polnoci.
scorpions-cz

#17 Příspěvek od scorpions-cz »

Ale i měřením přes den zjistíš, třeba že jsou některý parametry na hranici a od toho se dá odpíchnout.
houmr

#18 Příspěvek od houmr »

Dneska amatérsky hledat problém v anténním rozvodu je prakticky neřešitelné. Před měsícem jsem tu již chtěl založit vlákno "Čím nahradit dožívající zesilovač TESA mini", který již mnoho let spokojeně používám ve svém domě (7 účastnických zásuvek). Začalo to nenápadně, na některých TV začal vypadávat MUX Primy. Pak se to postupem doby chovalo různě, někde začal kostičkovat MUX ČT, jinde tý Primy. Další filtr LTE stav nezměnil, jiné "šuplíkové" zesilovače nechodily vůbec. Už jsem byl zoufalý, obvykle se to vždycky začalo projevovat v nejnevhodnější dobu. Ve své zoufalosti jsem nakonec udělal poslední pokus - místo antény jsem zapojil starý STB s modulátorem a zásuvky jsem obešel s analogovou TV. Signál z STB jsem nenašel nikde, jen jeho zazrněné zbytky. Byla vadná F-konektorová spojka hned u antény...
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Jojo, byli jsme zvyklí v analogu diagnostikovat většinu potíží podle obrazu, to v digitálu neuvidíme. Buďto to jede, nebo ne.
Taky se nám v STA v domě fláká jedna nezapojená vložka na K24, kterou v případě potřeby můžu připojit a nakrmit analogovým signálem z modulátoru. Zatím jednou posloužila, tak je tam pro každý případ v záloze.
xsc

#20 Příspěvek od xsc »

I UPC měla hodně dlouho kontrolní pruhy na 69. kanálu.
jardafiala

#21 Příspěvek od jardafiala »

Nakonec se ukázalo, že závada byla v napájecím zdroji, po výměně za jiný to opět funguje.
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 09 srp 2024, 13:01, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#22 Příspěvek od Hill »

Po letech obvykle odejde elektrolyt v síťovém zdroji s trafíčkem: jednak to tam topí, a pak - vesměs, zřejmě kvůli rozměrům, byl elektrolyt dimenzovaný napěťově i kapacitně "na hranu": deklarované napětí 35 V, skutečné někdy přesahovalo 40 V, kapacita sotva čtvrtinová.
Kupodivu to stárnutí stabilizátory dost dlouho zvládaly, pak začaly vypínat výstup: napřed, když se v síti objevila delší série pípání signálu HDO, pak každou čvrthodinu a po čase už to nefungovalo vůbec.
V analogu to bylo vidět v obraze včas, v digitálu není vidět nic.
Ale o tom už jsem psal.
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Já jsem si s tím zdrojíkem taky užil, viz podivně upečená 78L12
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jardafiala

#24 Příspěvek od jardafiala »

Škoda že se předešlý odkaz neobjevil hned když jsem se zeptal, příznaky odpovídaly popisu...
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“