Linux bateria 0%

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

Linux bateria 0%

#1 Příspěvek od samec »

Mám asi 2 mesiace Linux Mint na Umax VisionBook 13Wa. Včera som náhodou odpojil nabíjačku a hneď mi vyskočila hláška, že batéria je vybitá 0%. Ak je na nabíjačke, ta píše, že nabíja, ale aj po 2 hodinách je batéria stále 0%, maximálne 1%. Neviem kedy sa to stalo, ale po nainštalovaní linuxu nabíjanie fungovalo normálne. Väčšinou mám notebook na nabíjačke, tak som si problém nevšimol. Batéria je z dvoch článkov. Jeden má 3,47V druhý 3,08V. Našiel som na internetoch, že viacero ľudí má problém s baterkou v linuxe, ale riešenie som nenašiel. Jaký fras je s tým linuxom, že nechce nabíjať? Čo treba nastaviť? Aký extraterestriálny ovladač doinštalovať? Linux tvrdí, že to je "Intel SR 1 SR Real Battery"
Naposledy upravil(a) samec dne 10 srp 2024, 14:25, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Linux nema s nabijanim nic.
samec

#3 Příspěvek od samec »

A Windows má? Veď sa nastavujú profily nabíjania, či sa má nabíjať na výdrž, alebo životnosť batérie.

Či Linux s nabíjaním nič nemá, lebo je to ako v tom vtipe, že prečo spadol dom, že cement za to nemôže, lebo tam nebol?
Naposledy upravil(a) samec dne 10 srp 2024, 13:39, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Nie. Ved notebook sa nabija aj vypnuty.
Nabi si ten slaby clanok tiez na 3,47V.
samec

#5 Příspěvek od samec »

Už nejakým zázrakom nabíja. Ale celú noc bol na nabíjačke a nepomohlo mu to. Aj tak mám podozrenie, že nenabíja do maxima, lebo šetrí baterku. Lenže balancing ide len pri maximálnom nabití. Takže ak nabíja len tak nejak trochu, tak sa časom baterka rozbalancuje. A potom najvybitejší článok spôsobí, že už nejde vôbec.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Začni měřením nabíjecího proudu.
Prostě na té šňůře změř to, co tam reálně teče.
Za cenu výroby nějakých redukcí.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Mahoney

#7 Příspěvek od Mahoney »

rnbw píše:Linux nema s nabijanim nic.
rnbw to myslel tak že je po baterce, a má jednoznačně pravdu
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“