žehlička na vlasy Remington

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rysTR

žehlička na vlasy Remington

#1 Příspěvek od rysTR »

Dcera má žehličku na vlasy Type S9520 REF S8550 240V72WWarta Consumer Bateries CMBH Alfred Krup China 07219
Po připojení do sítě se neděje vůbec nic

Zkusil jsem to trochu rozebrat. Přes připojovací kabel jde přívod napětí přes otočnou zástrčku do elektronického vypínače a dál je pak napojení přes nějakou složitou elektroniku na jednotlivou pravou a levou žehlicí plochu o velikosti 50x120mm. Připojovacím kabelem teče proud, což jsem zkoušel Voltage tester Parkside HG 05551A
Dá se to nějak opravit?
Nebo čím mám začít kontrolovat připojení?
Díky předem za nějakou radu.
ransom

#2 Příspěvek od ransom »

Z popisu soudím, že v elektrotechnice poněkud tápeš (voltage testerem určitě nezjistíš že někudy teče proud). Nechceš to raději podstrčit odborníkovi?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
rysTR

#3 Příspěvek od rysTR »

Tak jak to dopadlo?
Podle nápovědi jsem se nejprve zaměřil na otočný kabel. Po jeho demontáži jsem pomocí propískání zjistil, že jeden ze dvou přívodních drátů nevede proud.
Trvalo to sice déle ale zjistil jsem na omak, že je narušený vnitřní drát asi 15 cm od gumového konce hned za žehličkou. Vzniklo to ne-otáčením otočného kabelu(-ženské!) Zajímavé je, že se uvnitř vytvořily proti sobě v přívodní šňůře takové dvě silně zkroucené špice, které přerušily nenápadně jeden z vodičů.
Takže díky všem za pomoc a žehlička zase jede.
ransom

#4 Příspěvek od ransom »

Sláva.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“