Flash disk 32 GB
Moderátor: Moderátoři
Keď chcem rýchlosť, použijem kábel USB-SATA a na ňom normálny SATA SSD disk, tam sú rýchlosti zápisu a čítania iné. Zápis podľa disku od 150 do 300, čítanie 300. Samozrejme cez USB3, na USB2 to ide tak okolo 80, a ešte treba dávať pozor na príkon použitého SSD disku. Disk s príkonom 1,6A nieje vhodný pre USB2, aj keď sa to niekedy zdá byť funkčné. Dáta sa síce zapíšu, ale pri čítaní to hlási chybné sektory. Pre USB2 treba starší SSD, tak do 0,7A.
- martinkopp
Jde o kopírování jednoho 8GB souboru. Horní obrázek je USB3, spodní USB2.
Přes USB3 to trvalo cca 10 sec a je tam pěkně vidět vliv cache. U USB2 je strop přenosová rychlost portu, tam se to nijak neprojeví. Jaká byla rychlost při kopírování prvních cca 2GB přes USB3 musíš odhadnout jen z grafu, nepodařilo se mi to zachytit, protože než se to okno objeví, už je graf v části kde je rychlost pomalejší. Kopírování 3GB souboru trvá asi 2 vteřiny. Samozřejmě kopírování malých souborů bude mnohem pomalejší. Tolik ke konkrétnímu výrobku.
To by zaujímalo aj mňa. USB3 mi nejde rýchlejšie ako 300 MB/s (asi tá prvá generácia USB3, označené to nieje), a tuto má USB2 rýchlejšie?forbidden píše:Není to nějaká chyba? Jak můžeš přes USB2 protlačit 358 MB/s?
Že by sa to dalo vo Windows prepnúť aby to ukazovalo v bitoch namiesto v bytoch (bajtoch), ale ktosi poplietol skratky?To by z tých 358 bolo hneď asi 44, čo už je reálne.
- martinkopp
Omlovám se za mystifikaci, kouknul jsem do manuálu desky a opravdu to není USB2 je to USB3.1 Gen1 vs Gen2. Je to už asi 5let stará deska, nemyslel jsem si že mám Gen2. Prostě jsem strčil flashku do díry a pak na kabel kde mám visačku "rychlý" a víc nad tím nedumal.forbidden píše:Není to nějaká chyba? Jak můžeš přes USB2 protlačit 358 MB/s?
- martinkopp
martinkopp píše:Jestli chceš vidět příklad konkretní flešku, tak jsem ti vyzkoušel asi půl roku starou tuhle https://www.alza.cz/kingston-datatravel ... 407581.htm...