oddělovací zesilovač na mikrofon a piezoelektrický měnič
Moderátor: Moderátoři
Jen upozorňuji, že Vaše konstruktivní odpovědi si zapisuji na blog, protože paměť nemám dost velkou abych si pamatoval všechno. Snad s tím někdo nemáte problém. On tam prakticky nikdo kromě mě nechodí. Je to takový můj diář.
Nahrávám přes linux v programu SimpleScreenRecorder, guvcview (nebo tak nějak), audacity, apod. kde aktuálně je snad Alza PulseAudio (asi jsem už odinstaloval) a jinak Pipewire, taky tomu moc nerozumím. Každá ta aplikace vypadá jinak, podle toho jestli jsem na VM linux nebo na notebooku. Odzkouším později až budu na notebooku. až připravím instalační skripty a dokončím instalaci. To zmiňuji jen proto, že se to povleče. Chtěl bych si nakreslit to schéma do toho falconu (?) online pomůcky na kreslení schémat a simulace.
"Pokud používáš mikrofon ke sluchátkům s 3,5mm stereo jackem, ale mikrofon sám generuje mono signál, pravděpodobně to znamená, že používáš tzv. TRRS konektor (Tip-Ring-Ring-Sleeve). Ten kombinuje stereo zvuk (levý a pravý kanál) a mikrofonní vstup do jednoho konektoru.
V některých případech může být problém s napájením mikrofonu spojený s tím, že systém neidentifikuje správně typ připojeného zařízení (např. kombinovaný konektor vs. samostatný mikrofonní vstup). To může způsobit, že mikrofon nedostane potřebné napájení, což vede k vysokému šumu nebo úplné absenci signálu."
Taky tam může být porucha... Ale mohl bych to snad něčím změřit to napájení. Můj multimetr měří docela přesně na mV.
No hlavně jsi měl uvést, jest-li na konci kabelu od sluchátkové soupravy s mikrofonem máš ten TRRS konektor (t.j. jack se čtyřmi ploškami), který připojuješ do kabelové "rozdvojky" (redukce) na jack pro stereo-sluchátka a jack pro mikrofon, které strkáš do PC. Ono na těch sluchátkách i na tom kytarovém snímači obvykle bývají nějaká písmenka nebo číslice...Tvůj mobil má možná i zabudovaný foťák...montana píše:...Taky tam může být porucha... Ale mohl bych to snad něčím změřit to napájení. Můj multimetr měří docela přesně na mV.
Umělá inteligence nám moc nepomůže.
Neboj se a napiš co si myslíš. Protože NEVÍŠ a jen hádáš podle toho, cos už někde viděl. Tak schválně napiš, kolik bys tam dal ty.
A kutilmile - nelituju tě
Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek
Přemýšlím jak v tom falstadu mám nakreslit ty audio vstupy. Mic a piezoel. snímač tam není... Teda je tam audio input ale co s ním, když to má jen jeden vývod a nemá to pól na GND.
Jo a ještě jsem se chtěl zeptat. Ty části co se považují za "GND", jak to je řešený uvnitř toho počítače? Mám si představit, že je to galvanicky oddělené? Doufám že jo teda.
Audio input je vstup, který přehrává tvoje zvukové soubory na pc (*.wav, *.mp3), stačí na něj kliknout pravým tl. myši, vybrat Edit.../Procházet...montana píše:...Teda je tam audio input ale co s ním, když to má jen jeden vývod a nemá to pól na GND...
Jinak můžeš jako zdroje signálu použít generátory AC jedno nebo dvou vodičové a stejným postupem si vybrat amplitudu, kmitočet, sinus, obdélník, triangl...
Jednovodičové vstupy mají druhý vývod zemi (GND), abys nemusel kreslit dva dráty.