Jak se likviduje stará munice?
Moderátor: Moderátoři
Jak se likviduje stará munice?
V hloubce 6 až 220m.
Jediný v čem by v tý utopený munici mohl bejt pentrit, jsou kumulativní protitankový náboje s "výbuchem tvarovaným jádrem".
A kutilmile - nelituju tě
POUZE SYPANÝ trhaviny. Sypaná hmota negarantuje homogenitu výbuchový rázový vlny, která je hlavním efektorem výbuchovýho svařování. Je ale možný, že se sypaly malý granulky plastiku do nějaký předem vytvořený dutiny, kde se udusaly a stlačily na homogenní nálož - a ta se pak v nádrži odpálila. Je to lacinější než vyrábět speciálně tvarovanou nálož, což někdy ani není možný vzhledem k tvaru svařovanejch kusů. Prostě plastik se nastrouhá na hoblinky až granulky, odváženej se nasype do dutiny, stlačí se nějakým dřevěným nebo plastikovým trnem - a zamáčkne se rozbuška a jde se pálit.
K tomu jazeru, ktorého okolité obce sa budú na nejaké desaťročie evakuovať, sa dozviete viac od skutočných odborníkov.
youtube: badatele.net - Nejničivější exploze Evropy: Katastrofa, která stále hrozí pokračováním
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kdyby přijel o týden dřív, tak bych byl u toho, kousek od vestibulu jsem byl v kavárně Sofie na firemním dnu mýho dodavatele. Přes ten vestibul, kde se odpráskl, jsme chodili přibližně v tý době výbuchu do Priessnitze na oběd.