Vypínání zářivkového světla vyhazuje jistič! Proč?
Moderátor: Moderátoři
Vypínání zářivkového světla vyhazuje jistič! Proč?
Vůbec netuším, co by to mohlo způsobovat, a hlavně proč při vypínání?
Netušíte někdo? Nesetkali jste se s podobnou anomálií?
A rozvody v jakém materiálu v a jakám průřezu?
Potkal jsem se s v poslední době s tím, že ve starších domech byly rozvody v Cu, ale světelné okruhy byly jištěn B6A.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
"Rezistory se v elektrických obvodech vyznačují elektrickým obvodem."
"Nejčastěji se používají ve video a audio technice nebo jako snímače. Rozdělují se na lineární a logaritmické potenciometry."
"Varistory jsou elektrické součástky v obvodech, kde jejich odpor závisí na protékajícím napětím. Pokud v rezistoru proudí dostatečné velké napětí, dojde k poklesu odporu, a to má za následek nárůst protékajícího proudu."
"Rekonstruujete byt nebo stavíte rodinný dům? V tom případě se neobejdete bez transformátoru, který sníží vysoké napětí směřující do vašeho bytu nebo domu na nižší."
"Transformátory slouží ke zvýšení nebo snížení protékajícího proudu nebo napětí na konkrétní hodnotu, aby napětí neohrozilo zapojené zařízení do elektrické sítě. Dnes jsou nedílnou součástí všech nabíječek baterií a napájecích kabelů."
"Hledáte do vašich zařízení nebo obvodu elektrickou součástku s kapacitou a vykazujícím odporem? Přesně pro vás máme v nabídce kondenzátory."
Další bláboly si jistě dohledáte...
Tím se myslí situace v USA, kde do většího baráku jde 15kV a má to vlastní trafo, typicky na 2x115/230V. Dráty na ulici pak vypadají příšerně.ransom píše:
"Rekonstruujete byt nebo stavíte rodinný dům? V tom případě se neobejdete bez transformátoru, který sníží vysoké napětí směřující do vašeho bytu nebo domu na nižší."
Tyhle typy mne nějak minuly. Ještě si pamatuju podobné plastové sdružené kompenzáky se dvěmi odrušováky a vybíjecím odporem, tuším z těles Philips, ale ty se nějak nekazily.Celeron píše:Myslel jsem tenhle: https://eshop.elkov.cz/products/dna-kon ... 0aa-r-yduf