OT z historického vlákna - o Adblock aj.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#16 Příspěvek od masar »

Z tvé odpovědi vyplynulo, že jsi poslechl banku a přešel na jiný browser, protože jsi "všechno povypínal, ale stejně jsme to nepořešili". Takže to vyznělo jako neúspěšný experiment, za který může Edge. Proto moje otázka a odpověď na ni.
:wink:
Valdano

#17 Příspěvek od Valdano »

Blokátory se do prohlížečů instalují jako tzv. rozšíření, která se dají kdykoli jednoduše dočasně vypnout a pak zas zapnout. Takže blokátor můžete dočasně vypnout před tím než začnete přistupovat na nějaký konkrétní web, kterému to vadí a pak po ukončení práce na tom webu můžete vypnuté rozšíření zase zapnout. Je to triviální operace na pár kliknutí. :wink:

O tom zda v konkrétním případě bude nebo nebude použito rozšíření rozhoduje prohlížeč. Pokud je rozšíření vypnuté pak ho prohlížeč vůbec nepoužívá tj. jako byste ho ani neměli nainstalované.

Vypnout/zapnout jednotlivá rozšíření umí i jiné prohlížeče, ale vzhledem k diskusi níže popisuji postup pro Microsoft Edge.

Vypnutí/zapnutí konkrétního rozšíření v Microsoft Edge (Win 10, Win 11)

1. V Microsoft Edge vyberte Rozšíření umístěná vpravo od adresního řádku prohlížeče a pak vyberte Spravovat rozšíření.

2. Vyberte přepínač vedle rozšíření, které chcete vypnout nebo zapnout a nastavte ho do příslušné polohy.
Valdano

#18 Příspěvek od Valdano »

Hydrawerk píše:Mám v Google Chrome nějaký Adblock. Nejdřív youtube nechtělo fungovat a teď zase nefunguje adblock, reklamy tam jsou furt. Oni furt spolu zápasí. Youtube obecně není rádo, když lidi blokujou reklamy.
Pokud už nefunguje pak si v Google Chrome ve Správci rozšíření odeberte rozšíření AdBlock a zkuste si do Google Chrome přidat nově 1.8.2024 aktualizovanou verzi rozšíření uBlock Origin. S ním YouTube zatím nemá žádný problém, funguje dobře a bez reklam. Jedná se o průběžně aktualizovaný open source blokátor, jehož projekt je na Githubu. To jak dlouho Vám tato verze blokátoru bude fungovat s YouTube bude záležet na tom za jak dlouho vývojáři rozhraní YouTube provedou úpravy, které na to budou mít vliv a pak bude zase vhodné aktualizovat na novější verzi uBlock Origin, která to pak zas nějak obejde a dál bude fungovat bez problémů a tak pořád dokola.

Ano je to nekonečný boj různých blokátorů a poskytovatelů různých webových služeb. Je na každém, zda se rozhodne nepoužívat nic co by blokovalo reklamy a v takovém případě na YouTube při prohlížení různých videí prostě počkat až reklama proběhne (většinou je tam možnost po určitém čase reklamu přeskočit) a nebo zda se rozhodne používat nějaký blokátor jako je třeba právě uBlock Origin, ale v takovém případě musíte počítat s tím, že určitá verze nebude funkční navždy a po nějakém času bude potřeba ji aktualizovat na novější verzi. :wink:

Další možností pro řadu lidí asi méně přijatelnou (z důvodu instalovat samostatný program pro tento účel) je nainstalovat a požívat program FreeTube, který je zdarma jak je zmíněno v článku CHIPu. FreeTube umí přehrávat videa z YouTube bez reklam a také umožňuje stahování videí na počítač. Aplikace funguje v podstatě jako klient YouTube pro Windows (10 a novější), Mac (macOS 10.15 a novější) a Linux. Open source projekt aplikace FreeTube je rovněž na Githubu.
AZK401

#19 Příspěvek od AZK401 »

@masar
Ano, používání Edge je experiment. Teď, aniž bych cokoliv nastavoval nebo měnil se mi vyhledávání v Edge zobrazuje v čínštině.
Při kontrole bylo zjištěné nastavení všude do češtiny.
Ta nemožnost placení trvá. Ostatní prohlížeče fungují normálně.
Valdano

#20 Příspěvek od Valdano »

Zkuste postup jak kompletně zresetovat Microsoft Edge. Třeba to pomůže.
warp

#21 Příspěvek od warp »

AdBlocker Ultimate v Mozille FF a nemám problém na YT, ani zatím nic neprudí.
AZK401

#22 Příspěvek od AZK401 »

@valdano
Díky, ale to je nad mé schopnosti. Projel jsem W a Edge a kde jsem našel jakou možnost nastavení jazyka (všechny byly na češtině), nastavil jsem je znovu. Takže většina vyhledaných odkazů už je v ČJ nebo AJ, ale popisky okolo jsou pořád v čínských znacích. Zábavné.

Řešení nepovedené aktualizace W10 mně posledně stálo 380,- Kč za použití helpline (tolik si aspoň účtoval T-Mobile za spojení), a stejně technik nic nevyřešil. V zoufalství jsem spouštěl aktualizaci manuálně tak dlouho, až se chytla a dokončila - pětkrát se ani nespustila, třikrát se rozběhla a spadla, počtvrté doběhla.
masar

#23 Příspěvek od masar »

Edge lze také odinstalovat a nainstalovat znovu.
:wink:
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Skor by to chcelo vymazat profil.
AZK401

#25 Příspěvek od AZK401 »

Nebuď tak sebekritický :lol: :lol: :lol:
AZK401

#26 Příspěvek od AZK401 »

Tak dneska, po delší době evropanský, mi Microsoft Bing naservíroval tohle:
Ikona světové sítě
Flutter 中文开发者网站
https://flutter.cn
Flutter: 为所有屏幕创造精彩 - Flutter 中文开发者网站 | Flutter
7. srp 2024 · Flutter 为软件开发行业带来了革新:只要一套代码库,即可构建、测试和发布适用 …

开发概览
携手 Flutter,贝壳找房为三亿家庭提供更好的居住服务. 一起来了解贝壳开发团队如 …

开始使用
国内的网络环境下可能需要对 Flutter 工具进行一些额外配置,请参考文档 在中国网 …

平台
Flutter 帮助开发者通过一套代码库构建适用于移动、Web、桌面和嵌入式平台的精 …

生态
这个生态里有一切助力你通过 Flutter 获得成功的资源,热情欢迎你的加入!

案例
Flutter 开发者成功故事 各种不同规模的公司都有一个相同的选择:他们都使用 …

文档
Flutter 中文开发者网站是一个帮助移动、web、桌面端创造高质量的绝妙原生体 …

移动平台
查阅 Flutter 文档中的更多详细内容,开启你的 Flutter 移动应用构建之旅。 产品路线 …

桌面平台
查阅 Flutter 文档中的更多详细内容,开启你的 Flutter 桌面软件开发之旅。 产品路线 …
A to jsem jenom chtěl vědět, jestli píšu správně "flutter" - jev u křídel letadl.
PotPalo

#27 Příspěvek od PotPalo »

Možno je na čase naučiť sa čínsky. :pako:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
nonius

#28 Příspěvek od nonius »

Občas se zblázní člověk, občas umělá inteligence. V obou přídech za to může člověk.

Někdy v roce 2020 na mém počítači vyhledávač "DuckDuckGo" upřednostňoval asijské a africké stránky. Nakonec jsem zjistil, že to bylo vypnutým JavaScriptem. Asi po měsíci to začalo fungovat zase normálně.
golemson

#29 Příspěvek od golemson »

Jen taková zajímavost. FreeTube funguje i na W7! A třešnička na dortu, Firefox tam funguje také bez problémů, jen musíte nainstalit verzi ESR pro osobní použití. :roll:
AZK401

#30 Příspěvek od AZK401 »

Jo, to byl oblíbený dotaz: Co se stane, když umělou inteligenci bude programovat úplnej 🤐?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“