oprava venkovního FV svítidla na li-on

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomas_elektrik

oprava venkovního FV svítidla na li-on

#1 Příspěvek od Tomas_elektrik »

Dobrý den, mám svítidlo podobné tomuto:
https://www.lidl.cz/p/livarno-home-sola ... p100373171

Uvnitř je elektronika, která má připojeno:
- přívod FW panel (funguje, v závislosti na osvětlení dodává dostatek energie)
- Lion 18650 (v pořádku, 4,1V)
- výstup na LED (samotné svítidlo po přivedení napájecího napětí spolehlivě svítí - testováno delší dobu, významně se nepřehřívá)
- PIR čidlo

Tato elektronika od doby nákupu nefunguje. Nebudu popisovat její chování, mám jen jednu otázku.

Máte prosím někdo zkušenost s nákupem nějakého jednoúčelového obvodu, který by nahradil tu desku uvnitř?

Prosím - z nějakého důvodu je snaha o OPRAVU, i když by vyšlo levněji koupit jiné svítidlo.
Naposledy upravil(a) Tomas_elektrik dne 28 srp 2024, 07:58, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Doplňující otázka: to FW znamená FirmWare, Fire-Wire nebo FotoWattaika?
Z textu se dá usoudit, že jde o fotovoltaiku, čili FV, ale nějak se to s tou zkratkou FW pere.
Taky to, že se k chování svítidla nebudeš vyjadřovat, je přesně to nejblbější, co tazatel může udělat.
To vše se někomu, kdo si dal do nicku _elektrik stát nesmí.
Řekl bych, že se seznamuješ s elektronikou někde odprostředka.
Tomas_elektrik

#3 Příspěvek od Tomas_elektrik »

a) jste skvělý. Fakt, bez urážky.
b) ano, jsem trouba. Samozřejmě fotovoltaika.
c) ad chování. Od novoty to nefunguje. PIR zaznamená pohyb, LED se na 2 sec. rozsvítí, zhasne a konec. Do vybití Li-On. Nemá to ani uvnitř trimr na nastavení doby svícení. Simply.

Já vím, že je to ekonomický nesmysl se v tom hrabat. Ale probírají se zde různá témata, chvilku jsem hledal, ale opravu mého typu nenašel. Taxem se zeptal.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Zkus měřit reálně, kolik je na aku napětí ve chvíli, kdy to sepne a LED se rozsvítí. Je totiž i ta možnost, že poklesne napětí a LED zhasnou.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
masar

#5 Příspěvek od masar »

Tomas_elektrik píše:Máte prosím někdo zkušenost s nákupem nějakého jednoúčelového obvodu, který by nahradil tu desku uvnitř?...
Zkušenost nemám, ale vyzkoušet by se dal třeba tento modul. To řešení závisí na vlastnostech původního modulu, o kterém nic nevím.
Tomas_elektrik píše:Prosím - z nějakého důvodu je snaha o OPRAVU, i když by vyšlo levněji koupit jiné svítidlo.
V tom případě bude jistější ho koupit a použít jako zdroj náhradních dílů. Je to absurdní, ale není to v rozporu s požadavkem.
:wink:
Tomas_elektrik

#6 Příspěvek od Tomas_elektrik »

Dobrý den, konečně jsem se dostal k pořízení foto.
Děkuji za náměty.
Přílohy
refl.jpg
refl.jpg
pl_spoj.jpg
pl_spoj.jpg
bat.jpg
bat.jpg
samponek

#7 Příspěvek od samponek »

Nebo koupit 2 solární lampy a vykuchat elektroniku na náhradní díly, když se něco pokazí, máš ještě jeden pokus. :)
Přílohy
received_1219569082513216.jpeg
received_1219569082513216.jpeg
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“