fabia 1.4MPi r 2000 oranžová kontrolka se rozsvítila
Moderátor: Moderátoři
Pokud jsou ale moje informace správný, tak se ty motory pořád ještě dělají pro jihovýchodní Asii, jižní Afriku a jižní Ameriku, kde jsou menší nároky na ekologii a kde se upravujou pro spalování lihobenzínovýho mixu.
A kutilmile - nelituju tě
Před těžkéma járama jsem u nebožtíka tchána v jeho dílně lepil švajcem vejfukovou rouru před prvním tlumičem na prastarým merglu, byl to dehťák a k prvnímu kolenu měl dvojitej litinovej svod. Musel jsem kus doslova uplácat novej, jak to za tím spojem bylo shnilý, naneštěstí to zrovna bylo to místo kolem nápravnice, kde to je samý koleno ... já neměl ani kousek trubky, natož nějakou ohnutou, musel jsem to stříhat a dovohejbávat kladivem z plechu... Bylo to v sobotu odpoledne, tchán tam byl sám, jeho lidi už byli doma... Přikulhal mlaďoch s merglem a slyšet ho bylo přes celý náměstí ve Velvarech. Že je z Roudnice, nutně potřebuje do Plzně, jinej odvoz nemá a v dědině pár kiláků od Velvar mu to začalo takhle křápat ... Vyšíval jsem na tom asi hodinu. Ale mergl nakonec odjel a nezněl při tom jako stíhačka z první světový ... Tu trubku jsem kvůli absenci možnosti ohejbat nebo vařit z předem ohnutejch kusů musel napojovat šikmýma řezama jak okapovku, vzhledově to byla šílenost, samá hrana a roh, ale tejden potom mi tchán volal, že maník s merglem se vrátil a chtěl, aby mu vyměnili celej vejfuk až dopředu, že jim ten kšeft musí dát, protože ta pozáplatovaná roura vydržela. Jako na několik let by to určitě nebylo, ten vejfuk fakt držel vcelku jen silou modliteb, vůle už dávno utekla děsem ...