Knoflíky a hmatníky na muzejní techniku
Moderátor: Moderátoři
Je to dobrý, i když nepoužil nejvhodnější materiál a trysku, nasadit to jde a po prvním vyčištění nerovností nedrhne ani tlačítko.
Dnes mám nějak dost na to, abych rozšiřoval díru v krytu a ještě trochu opravil mechanické drhnutí tlačítka ve vedení, nicméně lze to takto použít!
Soubory synek použil tak, jak přišly (tiskárna MiniPrůša).
Až bude mít dokončeno, co tam teď dělá, použije vhodnější trysku a černý drát s uhlíkovým vláknem.
- hajeklubos
A odkrytovat některý budu muset, abych
- rozšířil otvor pro potřebnou délku kroku
- zjistil, jestli sedí na dorazu čela zděří, nebo nejsou dostatečně hluboké.
Ten šoupák by totiž mohl jít tak o 0,5 - 0,7 mm níž, aby, podlepený 0,5 mm filcem, lehce dosedal na panel a výškově ladil s tlačítky.
Ale v černé verzi je pohledově téměř dokonalý, jen značky bílou barvou vyplnit.
- hajeklubos
Luboš
A kdyby měl ještě při slicování zapnutej Ironing (vyhlazování horní plochy), tak by to bylo hladký jak dětská pr...ka. Uměj to snad všecky Slic3r od origoše po Průšáky od verze 2.x. Ale jde to jen u trysky, která má kolem špičky asi 0,2 mm širokej mezikroužek plošku. Zcela špičatý to nemaj udělat čím. Prostě to poslední vrstvu "rozšmidlá" znovunatavením a zahrne případný stopy tiskových nudlí.Hill píše: Ale v černé verzi je pohledově téměř dokonalý, jen značky bílou barvou vyplnit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- hajeklubos
Dotaz na Jirku: Bylo by na barvení do drážky (ty dvojšipky a O) možné použít bílou akrylátovou barvu, takovou jak se prodává v malé tubě v hustotě zubní pasty nebo spíš nitro a párátko? V drážce by to mělo držet. Ty jsi laboroval s barvou na PLA. Nakonec, když žádná barva nebude, také se nic nestane.
Luboš
Pokud to budeš barvit až dodatečně celý vytištěný, tak se ti barva rozpije v rámci pórů mezi nudlema. Odzkoušeno permanent Centrofix na žlutým PLA. Doporučil bych vytisknout tak 2-3 vrstvy kde jsou již šipky, pozastavit tisk, párátkem nebo tím Permanentem vybarvit dna šipek a pak dotisknout zbytek a na poslední vrstvě nastavit Ironing.
- hajeklubos
Luboš
- martinkopp
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
Pokud máš zvýšené požadavky na pevnost, dá se to vytisknout i z kovu. Takovou tiskárnu má doma sice málokdo, ale čínan to za pár $ bez problémů vytiskne.
- martinkopp
Taže pro EKKARa: Ano, to tlačítko bude vypadat stejně jako ty tisíce výtisků jež najdeš na internetu a bude nesrovnatelně kvalitnější když použiješ vrstvu 0,01mm a rozlišení cca 20μm než když to budeš tisknout plastem vytékajícím z trysky o průměru 0,4mm ve vrstvě 0,2mm vysoké
Proto jsem se tiskaře ptal, jestli použil Ironing, kterej udělá za minimálních nákladů na plastoslintu podstatně lepší povrch, než je na fotkách. Odpověď jsem nedostal. Důvod nevím, buď neví, co to je (stačí prostý překlad z angličtiny) nebo neví, jak se to zapne nebo nastaví.martinkopp píše:Na takové věci je FDM tisk nepoužitelný. Copak to nevidíte? Ty knoflíky jsou možná funkční, ale jsou prostě hnusné.
Já sám byl překvapen rozdílem.