Jak se likviduje stará munice?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Ale kdyby se to nějak potento tak z nich udělaj lemply a bude se o tom mluvit ještě příští měsíc.
Bylo by fajn aspoň tu dodávat nějaké další bližší info o tom jak to dál pokračuje.
- jindrichus
Můj děda s kamarády hodil do ohně pás do kulometu, který našli v lese. Americký voják, kterého střelba přilákala jim všem dal pár facek. Tehdy se na něj za to prý zlobil, ale později na incident vzpomínal jako na nejlépe investovaných pár facek v životě.ransom píše:Můj táta chodil s kamarádama jako malej spratek rabovat do okolí Kbelskýho letiště. Jednou hodili do ohníčku nějakou nevystřelenou hilznu, co někde vydolovali, a jeden kluk to nepřežil.
Sloužil jsem vojnu v osmdesátých letech v Brně na Slatině - to sloužilo tuřanskýmu letišti. Kluci ze strážní roty chodili občas plašit ptáky před lítáním. Říkalo se tomu šrapáky, správný název neznám. Střílelo se to ze signální pistole místo světlic. V nějaký výšce nad zemí to nahlas bouchlo a udělalo silný záblesk. No a někdo pár těch nábojů prodal venku nějakým klukům co ještě chodili na základku. Aby měl na pivo. Jednoho to taky zabilo. Vojáka, co mu to prodal, našli, nebo se sám přiznal, nevím. Ale šel na pár let do Sabinova.
Obyčejnej signální ŠRAPNEL = doslova miniaturní časovanej granát stejný ráže jako světlice, akorát prostě se zábleskem a ránou exploduje.ransom píše:...Říkalo se tomu šrapáky, správný název neznám. Střílelo se to ze signální pistole místo světlic. V nějaký výšce nad zemí to nahlas bouchlo a udělalo silný záblesk...
A kutilmile - nelituju tě