Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5
Moderátor: Moderátoři
Ještě tam leží jedna Oleo, ale nemá karbec a žací hlavu.
Neděle. Vzal jsem ji domů že jako... Vyrazila jistič. Tak jsem rozebral motor a zkrat na kostru obou statorových cívek. To bych převinul kdyby to bylo jinak v cajku. Ale celé rezavé... Tak jsem to nějak složil a vrátil.
https://mega.nz/file/J1EQgbBI#2fkpa1CG7 ... waH6t8YUvs
První nalezený mám od začátku vsazený do první terásky co jsem skládal.
https://photos.app.goo.gl/pQAihj4131TQrnxc9
Tenkrát jsem se na to ptal na katastru. Nikoho to nezajímá. Dávno ty značení neplatí, ten kámen sám o sobě je bezcenný. Jenom na naší zahrádce jsem našel tři.
Když před pár lety vypustili Rozkoš a dalo se po většině plochy chodit po původních cestách, byly tam stejné k vidění na historických hranicích pozemků.
Tenhle zase někam zasadím. Má potvora přes půl metráku.
Žádná stavba. Akorát máme zahrádku na prudkém svahu, a po několika letech jsem se konečně dopracoval se schůdkama až na horní konec (16m převýšení).
Taky sem takle nasyslil 2 funkcni DVBT2 setaky, bez ovladacu, nastesti fungujou s levnou univ. dalkou z Aliku.
Pokud se mi ale povede opravit 4K smart-telku od philipse, tak je budu moct asi hodit zpatky
Jinak ad VAPka parkside:
z kusu plastove vodovodni roury sem udal improvizovany nastavec, rucni frezkou sem vyrezal bajonetovy zavit, nacpal do toho kousek PVC hadice od sprchy, do ni Cu trubicku 8mm a do ni zapajel mensi 6mm. Do te 6mm sem vyriz M4 zavit a planuju do toho zasroubovat M4 sroubek, ktery provrtam po dylce, jesi se mi to povede. Asi by to slo nak spocitat ten prumer, ale to se mi uz nechtelo, zkusim pokusne tak 1,5mm...
EDIT: tak s tou 1,5mm tryskou to ma uz nakej cistici potencial, ale behem par s mi to vyfluslo tu trysku s trubickou ven, ten Mamut pres noc nejak nestihl zatuhnout...
EDIT2: zalepeno epoxidem a uz to drzi. Akorat proudovy odber je jen 6,5A, coz je asi pulka max. hodnoty spoctene z kapacity a doby vydrze. Takze jsem neska vyvrtal dalsi sroubek s tryskou prumeru 1mm, ale odber se zvysil jen na 8,4A...
Jsem tam našel gramofon na baterky i síť. Dokonce to funguje, ale otáčky jsou zpomalující. Zesilovač zkresluje a brumí to při uchopení přenosky. Nemá výrobní štítek. Jen pro zajímavost. Půjde to zpátky.