Danykův SoftStart
Moderátor: Moderátoři
Po zapnuti zasvieti žiarovka a pomaly nabieha trafo až nabije filtračný kondik na sekundari na dostatočné napetie. Vtedy sa zopnu relatka. V prípade preťaženia výstupu, klesne napetie, rozopne relátko a rozsvieti sa žiarovka. Keďže žiarovka je na 240V , môže si v zdroji svietiť koľko chce - samozrejme hreje, ale zdroj mám pri sebe, a cez vetracie otvory dosť jasne vidno že žiarovka svieti a viem že je niečo zle.
Až to zaškatulkuju do Gewis škatule, dám fotku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tím nechci dehonestrovat všelijaké bastly se startéry a podobně. Vždyť jsme na bastlírně. Bastlení se meze nekladou, a u včel svědí prostředky.
- martinkopp
- Artaban001
https://www.jork.shop/produkt/siemens/s ... 0-5785.htm
Zjevně jsi nikdy, nikde neseděl pod zářivkovým osvětlením. Ve výrobě jemný mechaniky, hala 20 x 120 metrů byly čtyři řady zářivek na dvojtejch lanech, jedna za druhou. Odhadem 400 svítidel po dvou trubkách, tedy asi 800 startérů. Kluci z údržby za 10 let, co jsem tam dělal, vyměnili jen pár startérů, s porovnání s trubicema naprostý mimimum. Takže argument o životnosti, navíc v mým účelu použití je totální kravina. A i kdyby, mám jich tu celý balení, co nejspíš vydrží až do zániku týhle civilizace.martinkopp píše:Startér je nesmysl z důvodu poruchovosti téhle komponenty, ale zjevně si na to každý musí přijít sám.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!