Bodování baterií do bloků
Moderátor: Moderátoři
Tak nevím, zda ještě neudělat poslední pokus s 50 nebo 70-kou, pokud by se omotala kaptonovkou asi by se vešla a dala by se i ohnout. Testoval jsem tady jak se chová 70-ka bez izolace a je mnohem víc ohebná než s izolací. Ale nejsem si jistej, jestli bych v ní dostal do okýnka 3 závity.
Na pondělí mám slíbený půjčení kondenzátorový Sunko, tak se uvidí jestli to je takovej rozdíl, jako se píše na netu. Pokud jo, tak tohle letí do šmelcu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kdybych věděl na začátku matlání se s MOTem to co nyní, nikdy bych s ním nezačínal, škoda času, materiálu a peněz.
Docela mě překvapilo jak je to s přechoďákama u pájenejch a bodovanejch článků. Vybral jsem pomocí YR1035+ čtyři NiCd SC s podobným vnitřním odporem z vraku nouzovýho světla. Dva jsem spájel a dva sbodoval nikl páskama 8 x 0,2. Bodování bylo 3 dvojbody na čepičce, 4 na dýnku. Je to neuvěřitelný, ale pájenej spoj má větší přechoďák než bodovanej. Ale třeba to je následek tepelnýho šoku hlavně na čepičce pájenýho článku. Zítra to přeměřím znova až si článek odfrkne.
S tím fastonem jsi mě navedl na podobnej pokus. Zkusil jsem topnou spirálu z 0,5 kanthalu přibodovat na ten propojovací pásek. Drží to a v tom místě bodnutí se to nepřehřejvá. Ten tvůj faston je nejspíš mosaz. Divný, všude čtu, že měď a její slitiny bodovat nejdou.
Jen podotýkám, že pokud někomu stačí jen samostatný dvouruční bodovací hroty, tak se s tímhle matlat nemusí.
Udělal jsem s tím zatím dva bloky 6S4P, dva 4S2P a několik 2S1P. Pásek 0,15 x 8 a takový kříže na spojení čtyř baterek. Na to bodování jsem si udělal pár přípravků z MDF aby články držely řadu a kolmost. U tý 6S4P jsem si trochu naběhl jak k spodnímu bloku 4S4P přibodovat ty horní dva bloky 1S4P. Bylo to už moc vysoký, musel jsem to bodovat dvouručníma elektrodama. Chce to příště víc promyslet postup.
Ty nápisy mě taky blikají, neřeším. Nechávám to po práci nabitý, od tebe slyším poprvé, že se to položením na přerní stranu vybíjí. 801H mám skoro stále v tom držáku alá stolní vrtačka, takže to celý dávat vzhůru nohama asi nepůjde.