Instalace v karavanu
Moderátor: Moderátoři
Instalace v karavanu
Navíc mi tam vychází, že vše mimo vodní pumpu je napájené střídavinou (pumpa je živená dvoucestným usměrněním, takže pulsujícím napětím). A relé je zapojené vinutím na střídavý proud...
Nevíte o někom, kdo by věděl o někom, kdo má zapojení některého z modelů této řady? Tedy, než to začnu celé předělávat na baterii s případným dobíjením...
A kutilmile - nelituju tě
Jenže redukce neredukce - některé dráty tam jsou ustříhané, že má relátko spínat při odpojení baterie, jsem se už někde dogooglil, ale nějak to souvisí právě s kontaktem 9 "trvalý plus" a 10 "nabíjení", které mají být napojené ze zásuvky auta (ale, samozřejmě, chybí), kde a jak byla připojená baterie, také není jasné, jen tam kouká z pojistkové destičky ježek plochých fastonových kontaktů, k nimž chybí vodiče.
Než to rozhodím úplně a předělám po svém, chtěl jsem mít jasno, jak to asi původně fungovalo, ať nevymýšlím vymyšlené.
Ale třeba stejně budu muset, jestli to nebude vyhovovat.
A kutilmile - nelituju tě
V aktuálním případě je k dispozici baterka 180Ah.
Ideální by bylo schéma původního zapojení nebo aspoň seznam podmínek, kdy a proč má sepnout to relé, a co chtěl básník říci tím dobíjením.
Ale to původní schéma by bylo lepší.