masar píše:Také jsem ti chtěl LM6171 navrhnout.
samponek píše:Dal bych tam 2SA2210/2SC6082 nebo 2SA2222/2SC6144. Proudově a ft jsou v pohodě až na vyšší kapacitu Ccb, ale do těch 2MHz to ještě projde a dají se lehko sehnat.
Koncák bych zapojil jinak, chybí tam zpětná vazba.
Někteří navrhujete vyhodit to celé a začít znova. Ale než to udělám, radši zkusím to co už mám pospájené jen trochu přizpůsobit...přikládám tedy jak by to šlo, šlo by se na to prosím podívat? Tak trochu nevím, co dělám:-)
1) Mám pochypnost ohledně Cin (C14). Původní schéma 3,3pF s tím že to limituje slew rate Pica (14 ns) a tím přestřel zesilovače zejména u hranatých vln. Ale pokud tam bude 3p3, zpětnovazební Cf dle datasheetu (vzorec) musí být 18 pF. Jenže datasheet doporučuje Cf 2pF a potom by Cin musel být řekněme 1 pF? Co z těch dvou možností vybrat? Nebo Cin úplně vyhodit?
2) Rf = 510R a Rg = 1k pot., to je podle datasheetu k opampu.
3) Živení opampu +-15 V a příslušné kondíky dle datasheetu.
4) Výstupní R6 = 50R dle datasheetu.
5) R9 a R10, na což upozorňuje masar, vůbec netuším. Mám je zvětšit? Na kolik?
6) Nevím jestli se mám nějak snažit zkonstruovat tam tu zpětnou vazbu úplně z výstupu zpátky na opamp, netuším, jak se to dělá. Buď to neudělám, anebo kdyby se někomu chtělo to dokreslit...
7) DC offset na vstupu - Ra, RV2, Rb - vůbec netuším. 100k? Nebo třeba Ra, Rb = 10k a RV2 = 100k?
8 ) RV1 = 2,5k - OK?