Průmyslová deska, čs. zes., zdroj, RVHP kondenzátory
Moderátor: Moderátoři
Průmyslová deska, čs. zes., zdroj, RVHP kondenzátory
[1] "IMAGE UL84", Z80 CPU (SGS, tedy před vytvořením STM!), sériové rozhraní, EPROM, 64KiB DRAM... Podle jména jsem nic nenašel.
[2] Deska s MBA810DAS, motiv od ruky
[3] Deska s krutě znásilněným chladičem ze zdroje (?), motiv od ruky, pod šrouby je zřejmě MDA2010/2020. Přijde mi to jako likvidace skříně se zásobami pro servis Telekomáků, nebo zabezpečovačů ČSD (v jednom z kartónů byly polepky ČSD "cosi", nudlové žárovky 24V, normální E10, dlouhoválcová relátka, ale i moderní Schrack)
[4] Zdroj s hrníčky a KT70x, logo kuřete. Je to z čs počítače Consul?
[5] Z torza (polo)chassis jsem vypájel součástky, které by měly býti Romania - I.P.R.S 1000µF/40V, ležatý, s držákem nastojato; 220µF/16V, 100µF/16V, 22µF/25V, styl čs. zelenina - petržel (šedá), symbol plus lisovaný na temeni; β SDT9202 (není na foto), β SAS560, β SAS570. Na desce byly i maďarské C a DDR SU161. Aparát dělali Dederóni, Maďaři, Rumuni? Nejvíce součástek vypadá na Rumuny. β SAS5x0 je východní provedení Siemens SAS5x0? A na jakou kvalitu C se mám připravit?
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_mas560.html
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_sas560.html
SAS570 je originál MAS562
https://www.hadex.cz/e959-mas562---bezk ... -tv-dil16/
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_sas570.html
Petře - ano na foto IMG_0236.JPG jsou všechny ellyty i IC (ozn. β xxx) rumunské provenience. Při zmíňce o DDR trandu SU161, bych tipoval desku na rumunský čbtv (např. Diamant) - jen mi na ní nesednou ty IC (ty budou z jeho předvolbové jednotky, nikoliv z desky ŘKS)!judeware píše:Nejsou někomu povědomé následující desky a součástky?
[5] Z torza (polo)chassis jsem vypájel součástky, které by měly býti Romania - I.P.R.S 1000µF/40V, ležatý, s držákem nastojato; 220µF/16V, 100µF/16V, 22µF/25V, styl čs. zelenina - petržel (šedá), symbol plus lisovaný na temeni; β SDT9202 (není na foto), β SAS560, β SAS570. Na desce byly i maďarské C a DDR SU161. Aparát dělali Dederóni, Maďaři, Rumuni? Nejvíce součástek vypadá na Rumuny. β SAS5x0 je východní provedení Siemens SAS5x0? A na jakou kvalitu C se mám připravit?
A kvalita? No - prostě rumunská (tzn. "nic-moc" - zázraky nečekej, zvláště u těch šedých. I naše "zelenina" je lepší.).
Když se už u nás přestaly vyrábět čbtv, tak aby byly zastoupeny na trhu, tak se dovážely z toho Rumunska (kde se v té době ještě vyráběly).
Obdobně - když mě po plyšáku překvapovaly ve Vídni, za výlohou, přenosné čbtvp ruské výroby. Jen nebyly potištěny azbukou (jako ty dovážené za komančů k nám), ale latinkou a dokonce v černé skříni a "se stříbrným potiskem". Prostě na západě výroba tohoto sortimentu skončila, tak si nechali vyrobit v CCCP "Junosť 402" na zakázku!
Zaujaly mě zejména kanibalizované zdroje ATX. Někdy bylo náznakem vidět, co odešlo (odpory na sek. straně, malé eletrolyty, téžžž vybíjecí odpory na hlavních C apod.). Přesto se do toho onen syn pustil hlavně součástkoprodejně (domnívám se), anžto na primární straně chyběly dívky, tr., chladiče, téžžž DC kabelážžž). TL494/DBL494/KA7500 byly všude, vypájel jsem jich deset.
Jenom upozorňuju na často mylně uváděnou zkratku, anžto "všichni a všude" zpravidla moderně píší NMOS (N-channel Metal Oxid Semiconductor) a ony byly mnohé součástky v katalogu inzerované jako MNOS (i MH2009 a jiné), tj. Metal Nitrid Oxid Semiconductor.Ne, je to jen inspirace pro MAS, ale zásadně se liší. Kromě toho, že je to interně bipolár a ne NMOS...
• I.P.R.S 1000µF/40V, ležatý, s držákem nastojato - změřeno 1064µF, ESR 0,02Ω
• 220µF/16V, styl čs. zelenina - petržel (šedý plastový válec) - změřeno 273µF, ESR 0,31Ω
• 100µF/16V, provedení viz výše - změřeno 111µF, ESR 0,53Ω
• 22µF/25V, provedení viz výše - změřeno 27µF, ESR 1,4Ω
Tak tohle nebyla příliš přínosná odpověď, anžto úvahu, že jde o čs. Consul, jsem napsal do prvního příspěvku sám.samponek píše:Deska se dvěma hrníčky... ...je z nějakého počítače.