Molex 4pin

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kvety

Molex 4pin

#1 Příspěvek od Kvety »

Ahoj,

potřeboval bych nakoupit tyto konektory (samce i samice viz příloha), včetně pinů, ale nedaří se mi je na žádných shopech dohledat. Prosím, poraďte kde a pod jakým názvem je najít.

Děkuji a přeji klidný den.

Honza
Přílohy
IMG_20240910_111913.jpg
IMG_20240910_111913.jpg
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Kvety píše:... nedaří se mi je na žádných shopech dohledat.
...
Nedaří. 3 minuty na webu Zelenýho 🤐 ... https://www.alza.cz/akasa-4pin-molex-ps ... 75.htm?o=1
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Kvety

#3 Příspěvek od Kvety »

Ne nedaří. Nejde mi o kabely, ale o KONEKTORY. Myslel jsem, že to je jasné, když píšu, že potřebuji i piny, ale pokud ne, upřesňuji teď. Nakrimpuji si je podle sebe. Děkuji
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Fajn. Nedaří.
Další 3 minuty, tentokrát ý-bej: https://www.ebay.ca/itm/162496576973

NESER!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Ruprecht

#5 Příspěvek od Ruprecht »

Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Kvety

#6 Příspěvek od Kvety »

Ruprecht píše:https://www.tme.eu/cz/katalog/?queryPhrase=zzs525
Děkuji Ruprechte, hned jsem po 50 od každého objednal.

Stihl jsem i tvou reakci na Ekkara. Jeho neřešte, každé fórum má svého trola. Já konektory hledal mnohokrát a včera jsem se konečně rozhodl, že se zeptám někoho z oboru. Ještě jednou děkuji.
judeware

#7 Příspěvek od judeware »

Docela by mě zajímalo, nač ty konektory zakladatel tématu potřebuje. Pro nějaké atypické použití zdroje z PC a v onom neznámém případě je třeba prodlužovák nadměrné délky? :?:
Mně ve většině případů vyhoví kabely z odložených (zubožených) zdrojů. Strana s konektory "je pak již hotová", na straně v desce zdroje stačí zaúřadovat pájkou, nebo štipkami. A k vytvoření funkčního a esteticky vyhovujícího konce stačí vyřešit stranu s protikusem. Mnohdy se to ve starých PeCe válí kompletní, ovšem často s nevyhovující délkou. Jako materiálový zdroj konektorůch jsem kdysi využíval i kablíky určené k ventilátoru chladiče CPU 486..PII (částečně i PIII).

Originál (když nepočítám zavedený termín "napájecí Molex") se skrývá pod označením AMP Mate-n-Lok 1-480424-0. Identifikační značení protikusu (na kabel) se mi nevybavuje, třiapůlkový konektor je potom "Berg".
Naposledy upravil(a) judeware dne 13 zář 2024, 19:15, celkem upraveno 1 x.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jezevec »

OT a osobní útoky promazány, příště budu mazat bez upozornění.
Kvety

#9 Příspěvek od Kvety »

jezevec píše:OT a osobní útoky promazány, příště budu mazat bez upozornění.
Děkuji

judeware píše:Docela by mě zajímalo, nač ty konektory zakladatel tématu potřebuje...
Ahoj, jako bokovku mám pronájem různých automatů a v nich jsou staré PC zdroje. Postupně jejich osvětlení předělávám na LED pásky, tedy táhnu nové vodiče. A dříve, než bych měnil konektory i na zdroji, jsem se chtěl pokusit vyhledat tyto staré původní. Ovšem jak říkám, nejsem z oboru, možná je jednodušší řešení :) Pro mě je ale toto nejjednodušší :) Děkuji
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Ale kdyby jsi chtěl ty slisovanky tak 6-7cm drátu s odbočkou 5V tak 50 jsem jich již vyhodil , další pojedou . Je to zbytek od disků . Nepoužito .
Kvety

#11 Příspěvek od Kvety »

BOBOBO píše:Ale kdyby jsi chtěl ty slisovanky tak 6-7cm drátu s odbočkou 5V tak 50 jsem jich již vyhodil , další pojedou . Je to zbytek od disků . Nepoužito .
Kabeláž si dělám jinou, vlastní, ale děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“