Vodní katastrofa
Moderátor: Moderátoři
Prostě se musí nechat ať si těch 10-20 cm vody do sklepa vyleje a až to za 2-3 dny klesne, tak vyčerpat. Podle 280 let starý mapy tady bylo pár desítek metrů daleko koryto potoka a znalci tvrdí, že pokud se zasype, voda se přesune do podzemí a stále tam teče.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Večer koukám, na desce kuchyňský linky louže vody. Tak to utřu a za hodinu to samý. Koukám a fest kape dřezová baterie pod převlečnou matkou na studený. Začalo to z hodiny na hodinu.
Vzal jsem klíč, že to dotáhnu a pravej opak, začalo to týct čurkem. Tak jsem zavřel a vypustil vodu, odmontoval baterii, vyčistil ji nějakýn kamenožroutem, dal nový těsnění se sejtkem a vše smontoval zpět. Vše je OK ale na tom starým gumovým těsnění jsem nenašel žádnou vadu. Měnil jsem ho naposled před čtyřma rokama při malování .
Kurňa ta voda dokáže věci. Minule vystřelená hřídelka roháčku pod umyvadlem, nyní prostřelený těsnění. Zcela vážně přemejšlím nad tím, udělat centrální zavírání městský a svý vody jako soused, kterýmu přes dovolenou proteklo barákem několik kubíků vody.
Stačí pár hodin nebýt doma a škody, že se člověk nestačí divit.
U vodárny na mý vodě vypnutí jističe nepomůže, kotel vodárny má 100 litrů a 50 litrů z něj vyteče než ztratí tlak. Je to kotel bez membrány, vzduch je přímo nad hladinou vody.
Co šlo, jsem oškrábal, pak ošmirgloval, drobnou prasklinu zasádroval a sádru rozšmidlal mokrým štětcem do hladka. Vystříkal jsem to klasickým Savem, funguje prý jako bělidlo ale skoro žádný efekt. No a teď už na tom mám jednu vrstvu bílýho HETu. Pofoukal jsem flek horkovzduchem, abych zrychlil schnutí. Bohužel, jedna vrstva to nezakryla, bude jich muset být více. Přesně takhle to dělal před časem malíř pokojů na jiným místě, několik nátěrů fleku a mezi tím sušil horkovzduchem. Nic tam po něm není vidět.
Jen mě vrtá hlavou, jestli to natíral jenom klasickou malířskou barvou, nebo měl nějakou spejšl mezivrstvu aby se nepropustně oddělila ta špinavá vrstva od dalších nátěrů.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Praktickou, teorie je mi na dvě věci.
- tomasjedno
- tomasjedno