Rozměr patice
Moderátor: Moderátoři
Rozměr patice
Jo, a kdyby se někdo divil proč jsem zvolil tento způsob, tak jsou následující důvody:
- ušetření místa na předním panelu
- jednodušší drátovačka
- jednoduchá výměna poškozené patice
- shánění všech možných patic ještě před započetím stavby by ji nepříjemně oddálilo a možná i způsobilo dlouhou dobu finálního nedokončení
A potom pokud chceš tak patice R-taková velká zvětšenina novalu (pozor, není to magnoval jak PL504, je ještě větší a dělala se snad jen v keramice). Na ní existuje jen pár elektronek-napadá mě koncová svazková tetroda 6L50 (do první TV Tesla 4001A), jednocestná usměrňovačka 6Y50 a koncová přímožhavená koncová pentoda RL15A.
Jinak nic většího "normálního" už mě nenapadá.
No ale kdybys to chtěl hnát do absurdna, tak jako vzor doporučuji třeba německý zkoušeč RPG 4/3 http://www.jogis-roehrenbude.de/Roehren ... RPG4-3.htm
Dále uvažuji, kolik nezávislých napětí bude potřeba. Zprvu jsem počítal 6 zdrojů: 5 x 0-450V a jeden -60 - 0 V, ale asi budou stačit 4: -Ug1, Ua, Ug2, Ug4. Plus žhavení 0-55V spínacím zdrojem.
Proud bude pp. dostatečné měřit v A, G1, G2 a žhavení pro U, P lampy. Napětí na všech elektrodách. Počítám se dvěma měřidly, samostatně pro napětí a pro proud.