Elektrocentrála - jakou?

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#31 Příspěvek od BOBOBO »

Hlavně ne invertorovou . Pokud to chceš na motory , musí se to nechat sekundově přetížit , to invertor prostě nedá . Ostatní je zde rozebráno .
p32

#32 Příspěvek od p32 »

A taky bych vynechal všechno s názvem Gude. Je to nakonec PRC vše, ale někteří prodejci u nás se snaží dělat z lidí blbce s menším výkonem, ale o to víc to žere a je to hlučnější.
Le_Ze

#33 Příspěvek od Le_Ze »

BOBOBO píše:Hlavně ne invertorovou . Pokud to chceš na motory , musí se to nechat sekundově přetížit , to invertor prostě nedá . Ostatní je zde rozebráno .
Ani třeba tu KS 3300i?
https://koenner-soehnen.com/cs/inverter ... s-ks-3300i
Žadný motor nema vic jak 1,4 KW a ta dava Max. výkon 3.3 kW
Hape
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Hape »

Já jsem zatím naštěstí žádný dlouhodobý (v řádu dnů) výpadek EE nemusel řešit, takže s žádnou elektrocentrálou nemám zkušenost, ale kdybych nějakou pořizoval, tak bych se adekvátně dimenzované invertorové nebál. V dnešní době už nejsou výrazně dražší než klasické synchronní s AVR regulací. Oproti nim mají výhodu v tom, že můžou pracovat při nižších otáčkách, když jsou méně zatěžované. Tím šetří palivo, což může být docela užitečné zejména v případě dlouhodobého chodu. A podle toho, co jsem zatím různě četl a slyšel, tak mají výrazně lepší ochranu spotřebičů proti přepětí při náhlém velkém odlehčení.
Zajímalo by mně, jestli BOBOBO nějakou invertorovou elektrocentrálu už provozoval a jestli s negativními zkušenostmi, když tady proti nim opakovaně brojí.
samec

#35 Příspěvek od samec »

Zároveň, alternátor bežiací na výšších otáčkach s vyššou výstupnou frekvenciou môže byť menší a ľahší, čo je pre prenosnú elektrocentrálu výhodné. Moderný menič potom vyrobí 50Hz podľa potreby.
dracekvo

#36 Příspěvek od dracekvo »

Kdybych potřeboval, tak koupím lidl, až bude v akci. Vypadá to slušně a záruka 3 roky se taky hodí.
rnbw

#37 Příspěvek od rnbw »

Ked to budes po 3 rokoch potrebovat, tak to urcite nepojde a nahradne diely na to ziadne pasovat nebudu.
Celeron

#38 Příspěvek od Celeron »

To je pravda, cokoliv jsem z Lidlu ještě v záruce reklamoval (tedy asi jen 2 věci z cca 20 technickýho typu) tak mi nikdy nic neopravili, vždy vrátili peníze. Takže po záruce akorát tak SD.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dracekvo

#39 Příspěvek od dracekvo »

Určitě to není nějaká specialita. Bude to běžně dostupná centrála jen s jinou nálepkou. Takže stačí zjistit čemu to je podobné.

A ještě je úsměvné se o tomhle bavit v rámci doporučených centrál typu GUDE. Jak kdybych měl jistotu, že za 3 roky na tu čínu někde něco koupím.
Pikofarad

#40 Příspěvek od Pikofarad »

Co značka Heron ,prý česká firma,recenze dobré,nemá někdo zkušenosti?U invertoru 2kW se udává 90dB,relativně tichá
TAKJAN

#41 Příspěvek od TAKJAN »

Já mám asi šest let centrálu KRAFT A DELE KW6500, dá reálně lehce přes 2kW. Jednou běžela asi půl dne v zátěži. Občas ji ručně protočím, za dva roky nahodím, výměna oleje, pár korun. Nevím co by se na tom krámu mohlo podělat za tři roky.
Le_Ze

#42 Příspěvek od Le_Ze »

fredis

#43 Příspěvek od fredis »

Pikofarad píše:Co značka Heron ,prý česká firma,recenze dobré,nemá někdo zkušenosti?U invertoru 2kW se udává 90dB,relativně tichá
Máš to ověřené, že je to česká firma? Český je tutově MEDVED.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Le_Ze

#44 Příspěvek od Le_Ze »

Jak tu moji tak HERON vyraběji němci.
p32

#45 Příspěvek od p32 »

Vyrábějí nebo montují?
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“