SDS-plus, mazat nebo ne?

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jenicek

#16 Příspěvek od jenicek »

...tak toho se dá docílit snad jen tak, že tu sbiječku nepoužiješ :lol:
Hydrawerk

#17 Příspěvek od Hydrawerk »

Mám UHEV 2860-2 Quick. https://portal.metabo-service.com/filea ... 202860.pdf
Na str. 87 čteme
Stopku nástroje před nasazením vyčistěte a
namažte speciálním tukem
Používám nějaký mazací tuk od Makity, asi tento. https://www.hornbach.cz/p/mazivo-makita/6667660/
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jjilek »

Já mám kango od roku 1995, koupené tehdy v Rakousku. Přežilo opravy domu, chalupy, dokonce jsem je půjčoval a stále jede. Mažu jen velmi málo a občas. Není ale z PRCu.
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

Lukas-Peca píše:Tak jsem tak činil a po krátké době je sklíčidlo úplně vymleté a nástroj v něm má velkou vůli, přitom jsem se k tomu choval slušně a udržoval to v čistotě.
Proto doporučuji vrtací kladivo s vyměnitelným sklíčidlem, např.
https://www.naradimetabo.com/metabo-pri ... kha-36-ltx
KHE 3251/ KHA 36 LTX 631943000
martinkopp

#20 Příspěvek od martinkopp »

Hlavně, vrtací kladivo z lidlu za 1500,- je určeno pro lidi, kteří například dělají rekonstukci kuchyně a koupí si ho na jednorázovou akci, protože je to levnější než platit 14dnů za kladivo z půjčovny. Jaký div že se pak rozsype když s tím budeš chtít zbourat půlku ulice :-)
Hape
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hape »

Před léty jsem v bývalém zaměstnání intenzivně používal vrtací kladivo Hilti TE5. U něj jsem stopky vrtáků občas namazal jejich speciálním mazivem, myslím že bylo bílé barvy.
U sklíčidla jsem žádné opotřebení nepozoroval. Vrtačka nakonec odešla na opotřebení toho speciálního převodu na hřídeli rotoru, které se jednoho dne při vrtání protočilo a byl konec.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Lukas-Peca »

martinkopp: kdyby to bylo myšlené na jedno použití, tak by k němu to mazivo nemuseli vůbec dávat. Na to kango jsem slyšel samé pozitivní reference a jakousi práci u mě udělalo. Dopadlo tak, že přestalo vrtat, převod se protáčí. Reklamaci mi uznali, opravy se nezajišťují, takže vrátili peníze. Pořád ale seká a je to opravdu k neutahání, v létě jsem s tím při 30°C na slunku rozbíjel betonové patky, o sekáč jsem se spálil, ale kango bylo v pohodě. Koupil jsem Bosch GBH 240, s tím člověk udělá jednu větší díru a motor už je cítit.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Je to od zaciatku vyrobene ako odpad - blby navrh, mizerne materialy a vyrobne postupy.

Plasty imituju Bosch. Takze sa urobi na to reklama, ake je to kvalitne a prida sa flaska maziva za euro. A uz to ludia veselo kupuju spolu s polskymi potravinami. Ked to pocas zaruky pouziju dvakrat, tak to vydrzi az do jej konca a potom sa to vyhodi. Servis neexistuje, nahradne diely na to ziadne nepasuju.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Lukas-Peca »

Je pravda, že filozofie tohoto nářadí bude taková, že půlka zákazníků to po dobu záruky nepoužije vůbec a z toho zbytku, co to použijí, se půlka na reklamaci při závadě vykašle. A z těch, co to reklamují, zase půlce tu reklamaci neuznají.

Nicméně nutno uznat, že některé části toho kanga za 1200 jsou překvapivě poctivé, stejně tak přiložené vrtáky.
Kvicala_r

#25 Příspěvek od Kvicala_r »

Tak zrovna tím s 1500W/5J jsem osekal celý byt. Podlahy místo vedle místa od asfaltu atd. Řekl bych že za tu cenu se zaplatilo několikrát. Naopak záruka 3 roky a většinou bezproblémová reklamace pro takové hobby použití myslím smysl ekonomicky dává.
Je fakt, že jsou typy vercajku - třeba ty jejich svářečky, co jim dělají jen ostudu a pak kusy jakž takž povedené...
petrfilipi

#26 Příspěvek od petrfilipi »

Pokud se někde pohybuje něco po něčem, tak tomu mazání určitě neuškodí. A bude-li vazelíny trochu více, tak to bude lepší než méně. Mám k Hilti TE 1, 2 a 5 originál Hilti tubu s malým šikmým vyústěním vazelíny a občas pod vrták něco do sklíčidla vtlačím.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“