Ahoj prosím o radu mám v dodávce dva stejné parkovací čidla vepředu i vzadu Sencor SCA PARK100 a když signalizují stejným zvukem tak je to zmatečné.
Prosím o radu jak změnit zvuk z reproduktoru aby byla signalizace více rozeznatelná jestli to jsou přední nebo zadní.
Přidáním kondenzátoru?
Děkuji předem.
Fujara
Nic takového v autě nemám, jen si říkám, to nepoznáš jestli jedeš do předu, nebo couváš?
Couvací senzory by se měly aktivovat až při zařazení zpátečky, nebo ne? A přední by se mohli při zařazení zpátečky zase deaktivovat.
Ahoj díky za dotaz. Samozřejmě je to dodělávané takže mají stejný zvuk. Originál čidla samozřejmě mají každý tón jiný.
Přední čidla se odpojují až po rozjetí na určitou rychlost.
Pokud potřebujete popojíždět mezi překážky tak řvou vepředu i vzadu různou intenzitou a rychlostí a to je právě co potřebuji odlišit.
Jde mě o změnu třeba aby vepředu ten tón byl hlubší.
Tak mě napadla výhybka ale jestli by to vůbec fungovalo.
Díky Fujara
Tak výhybka, si myslím, tón nemění. Ta podle mně různé tóny směřuje na různé reproduktory.
Jestli v tom zařízení vydává tón tzv. bzučák, tak ty jsou buď aktivní, nebo pasivní. Aktivní má v sobě zabudovaný oscilátor vytvářející tón a jeho změna není možná. Změna tónu asi jedině výměnou bzučáku s jiným tónem. Pasivní bzučák oscilátor neobsahuje a aby vydával tón, musí se napájet čtvercovým signálem. Tady by změna tónu asi byla možná, ale jenom změnou frekvence napájecího signálu a pokud ten signál vytváří nějaký procesor, tak asi jedině změnou v jeho programu.
Jestli signál pro bzučák vytváří multivibrátor, tak by tón změnou kapacity některého kondenzátoru změnit šel. Ale bez schématu zařízení ti nejspíš nikdo neřekne jaký a kde.
Nevím jaké máš auto naše malé auto má i jiný tón. To nerešme prostě koupeny a dodělán stejný výrobek se stejným zvukem a chtěl bych z jednoho jiný tón.
Otázka zněla jak změnit tón u jednoho reproduktoru.
Díky za radu.