S: Klička sklíčidla pro Narex EV513D
Moderátor: Moderátoři
S: Klička sklíčidla pro Narex EV513D
Označení bohužel neznám. Sklíčidlo je MAS. Jen jsem změřil Ø čepu cca 6,2 mm a předpokládaný průměr ozubeného kónusu cca 20 mm. Snad má někdo pozůstatek ze staré vrtačky.
A kutilmile - nelituju tě
- monterjirka
-------------------
Dobrý den,
ke starým sklíčidlům je kličky problém sehnat, protože v ČR se tato sklíčidla už několik desítek let nevyrábí.
Doporučuju navštívit nějakou kamennou prodejnu co máte poblíž a kličky vyzkoušet, protože zrovna toto je artikl, kde nelze bez vyzkoušení zaručeně říct, že klička bude pasovat.
S přátelským pozdravem
Tomáš Sedlák - Kovonástroje s.r.o.
-----------------------
Ostatně to jsem něco podobného předpokládal. Proto můj dotaz směřoval ne k babským radám ale zněl takhle:
Snad má někdo pozůstatek ze staré vrtačky.
Nejbližší podle zveřejněným rozměrům se mi zdá tahle nabídka:
https://www.kovonastroje.cz/klicka-pro- ... 5mm-14005/
Asi nezbude, než to risknout.
Já myslel jako vědět tu kombinaci v tom krámu, nám je to tady dost na Pikaču.jjilek píše:EKKAR píše:Přesně, je potřeba vědět kombinaci průměru dříku a ozubený časti plus modul zubů.![]()
Uvedeno hned v úvodním dotazu.
Je pak ještě jedno trošku dražší řešení, podobný knížecí radě Sandala, jen rozdílný v tom, že by se nekupovala jen samotná klička, ale koupilo by se jiný NOVÝ, k vrtačce se hodící sklíčidlo i s k němu příslušnou kličkou. V minulosti jsem takhle nuceně vyřešil dvě věci najednou - ztrátu kličky a navíc starý vygajdaný upínací čelisti ve sklíčidle dneska už málem pravěký Narexky EV-108D "Combi", když jsem starý sklíčidlo nahradil fungl novým - s dalším bonusem v podobě schopnosti upnout stopku až 13mm v průměru, zatímco starý původní sklíčidlo končilo na průměru 8-10mm a táta si musel nechat všecky větší vrtáky "stáhnout ve stopcce" na soustruhu ....
A kutilmile - nelituju tě