Regulátor otáček větráku co zároveň sepne plnou fázi
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Regulátor otáček větráku co zároveň sepne plnou fázi
Jima dodávaný regulátory REB-1 (šémátko v příloze) sou předražený jako prase (kolem 3-4 tisíc!), je to prostě v jedné krabičce schodišťák (100-200 Kč) a triakovej regulátor otáček (500-1200 Kč). Jediná věc, co má ten triakovej regulátor navíc, je to, že má svorku, na které je při sepnutí současně plná fáze, čímž to pustí napětí do motorečku otevírajícího klapku na větráku.
Mám teď maličko trabl najít samostatně regulátor, kterej má tudle funkci - na jedné svorce to dává triakem osekanou fázi, a na druhé plnou pro todle ovládání klapky. Nejakej tip? Koukal sem s nadějí na ABBčkovej (Busch-Jaeger) 2250 U, ale zdá se, že ta šipka ven (první svorka) je nejaká sračka, nikoli že by to tam pouštělo plnou fázi (oficiální podpora na to nedokáže odpovědět a podle https://www.busch-jaeger.nl/files/files ... EN_R01.pdf je to nejakej "optional mains off switch", co to je?). Většina ostatních má dokonce jenom dvě a sebe to krmí prostě tím, že se to dá do série se zátěží.
Pak mě eště napadá jako krajní možnost kreativní poskládání nejakejch tech modulů vod šnajdra do jednoho zamaku pod jednu klapku, že by tam byla šestka na přepínání směru a současně s tím eště druhej co v každé poloze vždycky otevře klapku. Ale to by zas chtělo nějakou střední polohu, takže přepínače 1-0-2, jinak by v obou polohách byla klapka trvale otevřená. Co rozhodně nechcu jsou tři polohy - vypínač co to zapne, přepínač směru a eště regulátor, to by bylo na palici…
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
S tímdle řešením bych tam mohl dát nejaký nejlevnější VENTSy/Blaubergy/whatever kdo to všecko tahá na 300-400 W do litru a vystaráno.
Mám doma nepoužitý regulátory Ostberg VRS 2U z jednoho projektu a mají přesně to co potřebuješ.
https://fsp.ostberg.com/uploads/Wiring% ... ir_VRS.jpg
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Co za to? Promyslim, esli si je nevzít na sklad, kdyby nekdy zas neco…
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
to si musiš reklamovat tady u provozního, co se to tam furt montuje za bordel místo toho, co sem napsaljenicek píše:Jsem z Poniklé, pokud chceš dorazit osobně. Jinak odkud seš Ty? Třeba jezdím okolo.
Jinak toto jsem nějak nepochopil, na co je to reakce.
Prosím o vysvětlení.
"obrazek_cenzura ani halíř neuvidí Arrow Exclamation"
tam poblíž bejvá Kozákov, ale ten už byl…tak uvidim, primárně se motám v Pze a okolí 50 km, občas i dál, případně možno u nekoho nechat, Pardubice nejezdíš?