Pračka AEG L84610 - chyba E33
Moderátor: Moderátoři
Pračka AEG L84610 - chyba E33
snažím se vyřešit závadu E33 u pračky AEG LAVAMAT L84610, PNC 914 003 443 00.
V pračce je spínač tlaku a analogový snímač tlaku. Výstup analogového snímače jsem prověřil osciloskopem. Spínač jsem proměřil ohmmetrem, kontakty spínají/rozpínají otázka je při jakém tlaku.
Cvaknutí ve spínači je slyšitelné při vypouštění, pokud klesá hladina pod úroveň bubnu.
Pokud je vše komplet zapojené, skočí chyba ihned v prvním diagnostickém režimu WASH.
Pokud odpojím topné těleso, projdou diagn. režimy WASH, PREWASH a SOFTENER bez chyby a chyba E33 naskočí až v diagn. režimu THIRD ELEV.
Pokud připojím místo tělesa externí zátěž i THIRD ELEV režim pracuje aniž by se objevila chyba. Ale přepnul jsem když byla hladina vody nad polovinu bubnu na další režim DRAIN a poté se objevila chyba E34.
Poraďte prosím, už v tom ležím nějakou chvíli.
Moc díky.
Na "Táni" je servisní manuál podobného typu LAVAMAT 84800. I podle něho může být příčinou E33 únik proudu z topného tělesa, jak píše keemo.mrazoun píše:...Lze někde stáhnout servisní dokumentaci ? Takhle naslepo je to jen na náhodě..
Zkus porovnat zapojení se skutečností.
Projel jsem prvni 4 servisni body, jevilo se v poradku. V dalsim servisnim bode HEATING pri naceerpavani vody naskocila chyba EF3. Pracka zacala vycerpavat a vycerpava i kdyz vypnu otocny volic do 0.
Je to divne, kdyz jsem se pral s E33, tak cerpala/vycerpavala v poradku. Hledal jsem unik vody, nic jsem neobjevil.
Poradite, uz jsem trochu zoufaly ?
Dikas.