Maxon mobilní klimatizace

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Maxon mobilní klimatizace

#1 Příspěvek od Celeron »

Vytáhl jsem ze skladiště asi 6 let nepoužívanou mobilní klimatizaci Maxon a odvlekl ji do sklepa, že ji použiju jako vysoušeč. Zapnu, rozsvítil se displej a Head šlo hned na první šlápnutí. Přepnutím do Cool se rozeběhl kompresor po té, co jsem nastavil minimální možných 17℃. Jenže ve sklepě je 18℃ a kompresor za chvíli vypnul. Zkusil jsem ještě funkci Dry ale ať jsem nastavil minimálku 17℃ nebo maximálku 27℃, co na displeji šlo, sušení se nerozeběhlo, prostě mrtvola. Na displeji se procenta vlhkosti nedají nastavit. To sušení je nejspíš že klimačka chladí nezávisle na okolní teplotě a do toho topí elektrickým registrem. Jestli tam je nějaký vlhkostní čidlo a za těch asi 15 let, co je klimatizace stará se rozpadlo, netuším.
Nevíte prosím někdo, jaká podmínka pro režim sušení se na mobilních klimačkách musí nastavit aby se rozjely? Maximálka nebo minimálka teplota? Návod je jaksi nedostupný.
No poradil jsem si, nejdříve jsem funkcí Head natopil za asi 30 minut sklep na 22℃ a pak zapnul Cool. Protože chobot je použitej jako fukar teplýho vzduchu do vlhkých míst sklepa, tak se teplota ve sklepě i při chlazení udržuje kolem 21℃. Večer jsem vylil skoro 3 litry kondenzátu. Beton podlaha už je kromě koutů proschlá, takže to efekt má.
Blbý je, že to zase zítra budu muset nejdřív natopit a pak zase pustit chlazení. Kompresor žere třetinu toho, co topnej registr, takže to leze trochu do peněz.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

K čidlu teploty (pokud je to NTC) přidat paralelně rezistor? Klima si bude myslet, že má tepleji a nebude stávkovat.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Ten snimac teploty okoli vetsinou byva naprasaka prilepeny primo na tom "chladici" pro klimatizacni cast... Co tak jej odlepit anecim zlehka ohrivat?
rayx

#4 Příspěvek od rayx »

A má ta klima aspoň nějaký štítek? Je podivné, že pro Maxon brand to nyní vyhledá už jen splity a žádný mobilní typ. Tak to mohl být jen brandovaný produkt někoho jiného, a štítek nebo typ by pomohl v hledání návodu :wink: do EU asi vozí chorvati
www.mbfrigo.com/maxon-b93
vasekpetr1

#5 Příspěvek od vasekpetr1 »

Celeron píše: ... rozsvítil se displej a Head šlo hned na první šlápnutí.
... funkcí Head natopil za asi 30 minut ...
jen drobné lingvistické okénko - to nebude Head (hlava), ale Heat (topení) :wink:
K tématu bohužel víc nemám :oops:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“