Modem se sim kartou a konektorem pro sítový kabel
Moderátor: Moderátoři
Kto sa chce hrat, tak sa tam da dat OpenWrt. Podarilo sa mi na tom rozchodit aj nieco ako half-bridge, tzn. dostat verejnu IP adresu od operatora (musi byt zaplatena) na server za routerom, bez NATu. Chcem z toho urobit zalozne pripojenie, ale zatial som nemal cas to dokoncit.
Všimli jste někdy u těch LTE modemů, že by to spotřebovávalo data, i když k nim není nic připojeného, pouze jsou zapnuté. Některé lidé si na to stěžují. Uvádějí 5 až 20MB za den.
Podrobný návod asi není (nechce se mi hledat), ale menu je natolik intuitivní, že není návod třeba.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Když není podrobný návod, tak to nevadí. Nastavit to dokážu i bez návodu, ale není to pro mne. Snad do toho nebude muset někdo jiný zasahovat.
Je dobře, že to umí SMS. Někde psali, že to neumí, někde psali, že to umí. Našel jsem video od nějakého Itala a ten má v komentářích, že to SMS neumí.
Já vám věřím víc než výrobci nebo prodejcům. Žádný český prodejce neuvádí, že to umí. Někteří zahraniční prodejci uvádějí, že to umí, někteří uvádí, že to neumí. Je možné, že existuje více verzí. Ve tři roky starém letáku to je uvedené, ale mohlo se to změnou FW změnit. Strong nikde nemá ke stažení FW. Podrobný návod také nemá a našel jsem video od nějakého Itala, staré 1 rok a pod ním má několikrát napsáno, že to neumí přijímat SMS.
p32:
Jak jste na to přišel, že to neumí. V návodu je uvedené, že to umí zobrazit přijaté SMS a ve videu na youtube ten člověk ukazuje přijaté SMS. Modemy od jiných výrobců, které mám, to umějí. Nebo nechápu vaší odpověď.
Takže asi neumí přijímat, ale jen zobrazovat. Ano, i to je výhoda, protože u některých routerů to tedy není v softwaru, ale asi proto, že to není třeba jak u telefonu. Nebo která část routru podle tebe přijímá SMS?nonius píše:Jak jste na to přišel, že to neumí. V návodu je uvedené, že to umí zobrazit přijaté SMS a ...
Jasně, takový rnbw vytáhne SIMku a přijímá routrem všechny esemesky.
Podle něho jsou tedy SIMky i v telefonech zbytečné.
p32 píše:To neumí ani TP-Link, je to věc jen samotné SIM karty.
Tys nenapsal, že to bez ní nejde, ale že to TP-Link neumí!p32 píše:Ale když napíšu, že to bez ní nejde, tak trepu picoviny?
Každý pochopí, že SIM zprostředkuje pouze službu a TP-Link SMS přijímat umí viz. screenshot, ale ty to opět převrátíš, jak je tvým zvykem kovaného sovětského demagoga.