Nestartují Windows 7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#61 Příspěvek od rnbw »

Nezmysel. Uz minimalne 5 rokov pred vyrobou toho Vostra to mali vsetky PC.
trubka

#62 Příspěvek od trubka »

Také mi jednou nenastartovaly W7. Po neustálém zamrzání jsem při startu PC stisknul F8 (aspoň si myslím, že to bylo ono) dále opravit počítač a obnovit z posledního funkčního stavu. a šlape dosud.
HF_Tech

#63 Příspěvek od HF_Tech »

Já se jen blbě zeptám - usazení chladiče si zkoušel?
Může být mezera mezi procesorem a chladičem. Nebo nějaký předchozí sabotér tam dal tu z*****u stříbrnou pastu a ta natekla mezi nožičky procesoru. To druhé je potřeba umýt pomocí štětce a směsi izopropylu a vody.
Naposledy upravil(a) HF_Tech dne 01 říj 2024, 21:13, celkem upraveno 1 x.
golemson

#64 Příspěvek od golemson »

Též se může stát, že méně kvalitní pasta se po létech změní v kvalitní beton, neboli vytvrdne a teplo vede velmi omezeně. Jediný lék je oloupat a přemazat.
EKKAR

#65 Příspěvek od EKKAR »

HF_Tech píše:Já se jen blbě zeptám - usazení chladiče si zkoušel?
Může být mezera mezi procesorem a chladičem. Nebo nějaký předchozí sabotér tam dal tu z*****u stříbrnou pastu a ta natekla mezi nožičky procesoru. To druhé je potřeba umít pomocí štětce a směsi izopropylu a vody.
Stalo se mi to ještě u jednojádra "Orleans" - v ten moment PC vůbec nenabootoval, nenaběhne ani BIOS. Musel jsem vícenásobně vypláchnout patici technickým benzínem v relativně větším množství (asi tak půldecák na 1 výplach), abych dostal pryč všecky částice kovovýho stříbra. Naštěstí se při neúspěšnejch pokusech o spuštění nepočurdil ani procák, ani chipset, ani zbytek mámoprkna. V situaci, kdy PC naběhne a teprve po určitý době běhu klekne, nepřipadá tahle eventualita do úvahy.

P.S. zvopákni si vyjmenovaný slova po "M", trhá to bulvy.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“