- zdroj po zapnutí začíná cca na 90% nastaveného napětí, během 30s se napětí postupně ustálí na nastaveném napětí +- 10 mV
- čím déle je zdroj vypnutý, tím delší je následný náběh zdroje (max. je zmíněných 30 s)
- při bezprostředním vypnutí/zapnutí je náběh okamžitý, což trochu znepříjemňuje opravu, člověk musí pořád čekat, než se zase doba náběhu "resetuje". Zkoušel jsem vybít všechny možné kondenzátory na desce, abych dobu náběhu "resetoval" na 30s - bez efektu.
Jsem v podstatě v koncích a nevím, co s ním. Tady je shrnuto, co jsem zkoušel:
- napětí na hlavních kondenzátorech C8, C7 je stabilní okamžitě po zapnutí (např. při nastavených výstupních 5 V je na kondenzátorech okamžitě po zapnutí cca 16 V)
- napětí výstupu U9C.1 (reference) je stabilní okamžitě po zapnutí, měřeno: minus měřáku na plus výstupu zdroje, plus měřáku na U9C.1, např. při nastaveném napětí 5V je na výstupu U9C.1 cca 1,289 V (stabilní na 1 milivolt ihned po zapnutí)
- napájení řidicí části (+15V, -12V) je stabilní hned po zapnutí, měřeno: minus měřáku na plus výstupu zdroje, plus měřáku na +15V, resp -12V
- vyměněn operační zesilovač U9 a tranzistor Q9
- odpojena dioda CR22, tj. vyřazen constant current control circuit
- odpojen odpor R19, tj. vyřazen shut down circuit
- odpojen odpor R101 , tj. vyřazen over voltage protection circuit
- zkratován kolektor a emitor Q1, tj. vyřazen turn-on over shoot control circuit
- odstraněny některé součástky ne nezbytně nutné pro základní funkci regulační smyčky - C27, CR28, C37, C29
- vyměněny odpory/kondenzátory v regulační smyčce - R82, R62, R87, R88, C36
- vyměněna dioda CR21, odpor R66
- všechny spoje mezi U9C.1 až po bázi Q9 propojeny drátky, aby se vyloučil nějaký defekt na plošném spoji
- pokud odpájím Q9 (a je tak vyřazena veškerá regulace zdroje), tak se na výstupu objeví plné napětí cca 34V ihned, bez jakéhokoliv náběhu)
Pokud by někdo ze zdejších odborníků tušil a poradil, kde může být zakopán pes, tak mu budu neskonale vděčný