WD BLUE SATA SSD 500GB
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
WD BLUE SATA SSD 500GB
Já jsem jej včera zkusil připojit na svůj notebook nejdříve jedním konektorem (synovec mi říkal že jej takto provozoval aniž by zapojil ten druhý a že mu fungoval), indikační modrá LED dioda se rozsvítila ale nic se nedělo, notebook jej neviděl. Proto jsem zkusil připojit i ten druhý konektor do vedlejší zdířky ale ani tak notebook nereagoval.
Dělám někde chybu nebo je disk vadný?
Ta může být vadná.
Nebo je jen překlesaný kablík.
Chtělo by to vyzkoušet s jiným diskem.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Keď je USB 3 port, tak sa z neho dá napájať disk, keď je USB 2 tak tam treba použiť porty dva porty (zriedka sa vyskytne výnimka kde to utiahne jeden port). Teraz neviem v akom poradí je to dobré zapájať, najlepšie je to odskúšať.
Dal by som disk do PC cez SATA a pozrel v BIOSe či sa hlási. Pokiaľ nie, alebo sa hlási ako niečo zvláštne, má poškodený firmware. Aj to sa dá riešiť...
Mimochodom, ten plechový rámček na disku patrí k notebooku, ten tam nemusí byť. Hneď by som ho odšróboval.
Tiež pozor na predné USB porty na počítači, tam niekedy nestačia ani tie dva naraz, napätie tam býva nižšie a ešte aj mäkké.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem hovořil se synovcem a opět mi potvrdil že mu ten disk fungoval do poslední chvíle. Pak dodal že jej provozoval s Macbook notebookem tak mě napadlo jestli zde nebude problém ale syn mi to zase vyvrátil že když připojí USB klíč nebo telefon na notebook tak se mu ty zařízení vždy zobrazí. Zkoušel jsem disk připojit i na jeho notebook a také se mi nezobrazil.