Datová kostka, CSV
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
-
petrfilipi
• přímého náhledu přes webové stránky (https://www.dataovozidlech.cz/, Data ke stažení, Vyhledání vozidla)
• a dat ze zaslaného CSV souboru (https://www.dataovozidlech.cz/, Data ke stažení, Výdej vozidel podle VIN)
To, že jsem to já, kdo žádal o data, jsem potvrzoval 8.10.2024, 10:19.
E-mail s možností stažení dat mi přišel 9.10.2024, 7:55.
Ve webovém zobrazení dat je 89 řádků.
V zaslaném CSV souboru je 86 sloupců dat (chybí 3 poslední údaje z webu - Pravidelná technická prohlídka do, Evidenční prohlídka dne, Status vozidla).
Jinak jsou data stejná (vyjma pojmů Ne/False).
Takže asi tak.
PF
V tom nemáš pravdu: od výrobce vozidla tam všem rozkopírovali vždy jen základ, který se v našich zemích v dané době prodával. To samozřejmě nezahrnuje odlišné verze výbavy aut ze stejné doby dovezených třeba z Německa.TAKJAN píše:Je vůbec nutné to řešit? Jsou tam data od výrobce vozidla, ty jsou snad master, odkud se to odvíjí na nějaké kopie. Auto prodávat nebudu, velký TP mám a to je snad základ informací. Že by v roce 1999 jeli na nějaké bázi, která je stejně někde ztracená? S čím na mně můžou dělat bububu?
Nejčastěji chybí druhý rozměr disků a pneumatik, nebo tažné zařízení.
I když je máš zapsané ve velkém techničáku, v databázi být nemusí. Dokud tedy máš velký techničák, není to problém - z STK tě pošlou na dopravku k doplnění do databáze, ale na způsobilost vozidla to vliv nemá, požád ti platí velký techničák.
Jak ale už velký techničák nemáš (a to i při silniční kontrole, kdy se podívají do databáze), nedoložíš, že ty disky a obutí, na nichž právě jedeš, případně s nimiž jsi na STK přijel, jsou legální, jestli tam tedy před technickou nenamontuješ kola uvedená v sekci L, řádky 20 a 21, a neodstraníš tažné. Můžou tě za to poslat na mimořádnou STK, no, nestojí to za to.
Proto je potřeba ověřit, jestli se v databázi zobrazují všechny záznamy, které jsou ve velkém techničáku. Jestli ne, hajdy na dopravku a nechat doplnit.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem na svých vozidlech na jaře přepisoval bydliště majitele. I když jsem jim na úřadě říkal, že jsou v elektronickém TP chyby, a úprava u každého vozidla jim trvala asi hodinu, tak nic nespravili a všechny nesmyslné chyby tam zůstaly. To si ale na úřadě člověk nemá jak zkontrolovat, žádný výpis z té evidence nedostane.
Příkladně mám felicii, kterou před pětadvaceti lety někdo přitáhl z Belgie, a v elektronickém TP jsou jen kola o rozměru R14. Standardní R13 byla uvedena v papírovém TP v poznámce, která se ale do elektronické verze nepřenesla.
Velký techničák se zneplatní a zahodí, když budeš auto převádět na někoho jiného, ten už ho nedostane, nebo si třeba vyměníš motor, či necháš namontovat tažné zařízení, a půjdeš ho přihlásit.
Jen na STK mi do něj už nezapsali další termín, takže je potřeba si protokol z STK schovat, aby sis nemusel pamatovat datum.
Podle samolepky na RZce sice víš, do kterého měsíce kterého roku STK platí, ale pořád u nás nikdo nezrušil výnos, že vozidlo s propadlou technickou, byť jen o několik hodin, není způsobilé do silničního provozu a jízda s ním je hrdelním zločinem.
Přinejmenším je to na řidičák na půl roku v čistírně. Záleží na uvážení biřice polem pracujícího, který tě s tím chytil, jestli tě jen upozorní na propadlou STK (bude-li to v měsíci vyznačeném na samolepce), nebo tě rovnou napráší na úřad.
- tomasjedno
U druhého auta zase mám kouzelnou věc - 4 místa, z toho 2 k sezení, 0 k stání a 0 lůžek. Zřejmě zbývající 2 pasažéři cestují zavěšeni, případně levitují.
No kvůli těmto dvěma blbostem se asi na ouřad nepoženu. Kola tam mám opsaná komplet.